2012-03-11

Samma typ av annorlunda bröd

Så plötsligt har alla i lokalområdet bestämt sig för att äta osötat färdigskuret ljust bröd. Och den lokala Ica har frambringat tio likvärdiga sorter från tio olika bagerier. Perfekt! Ännu en gång har folket talat och vår samlade röst ger mångfalden på käften. Ett under att demokratin överlevt så länge. Låt oss nu allesammans ta fram våra Iphones och skriva om detta på våra bloggar.


Är räkosten hönan eller ägget på mackan

Kära dagbok
Idag är det jag som kör morgonpasset. Jag och Alice har tittat på Teletubbies. Hon har lärt sig säga La-La och Po. Alice älskar Teletubbies.

Vi har också ätit smörgås och druckit mjölk. Alice älskar smörgås med räkost på. Hon äter räkost varje dag. Tänk om det finns något farligt i räkost nu när vi överdoserar på detta sätt. Men det är räkost hon vill ha. Räkost och mjölk. Alice har kommit in i den periden nu, där hon medvetet vänder upp och ner på glaset för att se mjölken rinna ut på bordet och för att se hur pappor reagerar på utspilld mjölk. Men pappor som är inne på den tredje ungen gråter sällan över spilld mjölk. Det är en rätt kort period och igår köpte jag en hel bal toapapper så vi har upptorkningsmöjlighet.

Ja, kära dagbok. Just nu är det räkost och mjölk som gäller. Och Teletubbies. Du kanske är intresserad att veta mer om detta barnprogram? Så här beskrivs de fyra huvudpersonerna på Wikipedia:


  • Tinky Winky - manlig, lila kostym, röd handväska i plast, antennen är en nedåtvänd triangel. Tinky Winky är av konstnärlig natur, samt tycker om att ramla.
  • Dipsy - manlig, grön kostym, svartvit "ko-mönstrad" cylinderhatt, antennen är rak. Tycker om natur.
  • Laa-Laa - kvinnlig, gul kostym, har en orange boll, skruvad antenn. Teatralisk och omtänksam.
  • Po - kvinnlig, röd kostym, cirkelformad antenn, har en sparkcykel. Po kan tala publikens språk

Jag känner igen mig i flera av beskrivningarna. Jag tycker om att ramla, jag är en konstnärlig natur, jag är teatralisk och omtänksam och jag är lite av en skruvad antenn. Är det därför min dotter älskar Teletubbies? Alice favoriter är La-La och Po. Kanske. Eller är det bara enklast att säga deras namn. 

Kanske är det på samma sätt med räkosten och mjölken. Kanske älskar Alice massor av olika pålägg och drycker. Men det är enklast att trycka i sig det pappa tror att hon älskar.

2012-03-10

En lada att minnas

Jag har överraskat mitt kulturcentrum och läst en bok. Eller kultur och kultur. Bok nummer två i Milleniumserien (Stieg Larsson). Jag har kvar samma känsla nu som när jag läste första boken, att det är ett mysterium att detta har blivit en sådan världshit. Jag tycker inte handlingen helt hänger samman och jag tycker karaktärerna är endimensionella och overkliga. Och så känner jag att jag inte lever i samma värld som de i boken där var och var annan ligger med varandra eller har smutsiga tankar om sina kollegor dagen i ända.

När jag härom dagen hade läst en stor del av nr 2 kom plötsligt Paolo Roberto in i handlingen. Och då fick jag en sådan där jobbig dejavu-upplevelse. Jag mindes plötsligt någonting med en stor man i en lada som slåss med Paolo. Men jag kunde inte förstå varför jag fick den minnesbilden. Var tvungen att fråga Eva. Då berättade hon att vi varit och sett filmen. Jag har alltså läst mer än hälften av boken utan att fatta att jag sett filmen. Hur är det möjligt? Det kan inte ha varit en film som lämnade djupa spår i mig. Kultur och kultur...


Otacksamma ungar

Man offrar sig och gör sig till för sina barn och så är dom bara så otacksamma. Här har ni ett exempel. Vi åkte hela vägen till Australien för att barnen skulle få leka och roa sig i flygplatsens lekhörna. Och dom bara vill inte.
video

Ryggbiff


Om ni någonsin undrat var baksidan på MCdonalds kött tar vägen...

Ett te

Jo asså avlarligt talt grabbar, de va asså inget någon ok ide att jobba i kväll. Men de kommre ble sketakul at läsa mina majl på mådnag. O för sören va gått vinet var. Fru somnade lväl såadärvid tjugoochtrettitiden. Ock ja jobbade medan ja så på Casono rojal me james brown, nej jeames Bond. så många han sköt hela tiden. Bland andat han som tjatar om dagarna man minns på fretidsresor. mas mikkelsen. Han hade skadat sitt öga lite grand. Och grått var det. Och han var mycket taskigare i denna filmen än på reklamen. Sen blev han ju i ochförsig skuten i ögat. Tror jag. Man följer inte riktigt varje scen när man samtidigt arbetar. Kan ha vatt han Bond också. Idag saknar jag en kompis i Stockholm. Jag är sällan där nu. och förr hade ja koll på han nästan var da. Nu väldit sellan. Jag bler alltid lite vemodig när inte Eva hjelper till att dela flaskan. Nu så kenns inte detta som de jag ska göra. ses morrn.

2012-03-09

Månadesn reskultat övel förvantan

Jag tar nog ledigt ikväll. Vinglaset jag nyss hällde upp pekar i den riktningen. Det kan dock också råka bli så att jag öppnar jobbdatorn ändå. Då vill jag på förhand passa på att ursäkta mig de osammanhängande, ostrukturerade och felstavade mail alla kära kollegor tvingas genomläsa på måndag.
  

2012-03-08

Löften till Gud Fader och till gud och var man

Så har även statsministern varit med till att försämra statistiken ytterligare. Jag blir ledsen varje gång någon nära och kära annonserar detta men också när jag läser om nån kändis som den vägen vandra.Jag funderar över hur stort nederlag detta är för en statsminister och ett landstingsråd. Det är ju lite som att bli sparkad från jobbet. Och att förlora en livspartner. Och att förändra förhållandet till sina barn med risk för att de får permanenta skador.

Nu blir det väl en del debatt om hur Fredrik ska kunna hålla vallöften när han inte ens klarar att hålla de löften han utställt till Gud Fader. Lite annan tyngd i det. Tills döden skiljer oss åt. Annars blir det helvetet. 

 Jag tycker man bör vara extremt envis och jobba dag och natt för att kämpa sig igenom de perioder det är tungt. Som Finanskrisperioder och småbarnsperioder. Men går det inte så går det inte. Då står man där med ett land i bankrutt eller ensam i en lägenhet utan tavlor på väggarna.

Jag kan dock lova att jag satsar 100% och tror jag kommer lyckas bättre än Fredrik att få det här landet på fötter igen...

DN  SVD

2012-03-07

Varning för många varningar


Jag tycker det är bra att den danska bensinstationen varnar ordentligt.

Samtal i mobiltelefon i kombination med tobaksrökning och inandning av bensinånger har i kliniska undersökningar visat sig vara farligt både för utövaren och för personer i direkt närhet. Jag tycker därför  att 15-årsgränsen är helt relevant.

2012-03-06

Det där med spruta var ju rätt

Sofia sju år berättar för pappa hur det där med bebistillverkning går till:


-Jo det är lite äckligt för man måste vara helt naken och pussas och så, eller så kan man få en spruta i rumpan, men det vill jag inte heller så jag ska ha ett abortitbarn istället... 
  

 

Idag delar jag med mig av en mjukgoogling

Idag googlar vi på ordet "mjukdelar" och får fram några fina bilder:

Bildtext: När jag sorterat upp och lagt ut mina mjukdelar  på bordet
insåg jag att flera av dom var väldigt slitna. Dags att skaffa nya...


Bildtext. Heidi Klum kom till vår fest i en klänning som var så 
öppen på ryggen att man kunde se hennes mjukdelar dela sig. 

Bildtext: Se hur den snälle tandläkaren försiktigt mjukdelar läpparna 
för att få bättre plats med alla sprutor och borrar och tänger.

 

2012-03-05

Vaniljkillen från det lokala skånska lantbruket

Frukostläsningen på yoghurtpaketen gav mig i princip hela kontaktannonsen jag skulle använda om jag skulle skriva en kontaktannons på Victoria Milan:

Mmm, mums 
Krämig och len samvaro i en ljuvlig mix med Per A, försäkringsbranschens
egen antioxidant.

(Tillägg: Jag tyckte den var så bra att det vore bortkastat att inte använda den. Känner ni till någon bra hemsida för oss gifta män som önskar ha en trohetsaffär med vår fru. Jag är säker på att hon inte skulle kunna motstå en så säljande annons om hon råkade hitta mig på en sådan sajt)
 

2012-03-04

Dock ingen babydocka vid dockning med docka

I en småbarnsfamilj får man försöka passa på att få lite närhet de få tillfällen som ges, till exempel när övriga sitter koncentrerade framför en trevlig familjefilm eller Bullibumpa.

Det är i förekommande fall viktigt att hitta en undanskymd plats i huset där risken för upptäckt är minimal. Det är nämligen relativt svårt att på ett rationellt sätt förklara aktiviteten för övriga familjemedlemmar.

Efter den senaste incidenten tog jag de båda turturduvorna avsides, skällde på dem för deras slarv som fick oss att hitta dom där med utfläkt hår och rumpan i vädret. Jag fick dem till att lova att hitta ett bättre ställe och tillfälle så de slipper hamna i denna position igen med familjen samlad runt om.

Jag tvingades så  klart också så pedagogiskt som möjligt förklara för barnen det där med att dockor ibland vill ligga och pussas och kramas och docka med varandra. Jag berättade också att vi nu med största sannorlikhet får en dockbebis i julklapp.


I praktiken ett bra ordspråk


Jag är så opraktisk att jag
inte ens vågar
ta i ett verktyg med en tång 

  

2012-03-03

Kaffe around the clock

Arga tanten i "Pax jordiska äventyr" har en smart annordning på sitt bälte där hon kan hänga fast sin kaffekopp. På det sättet har hon snabb och smidig tillgång till en klunk kaffe under hela arbetsdagen.

Vilken suverän uppfinning. Detta är ju helt fantastiskt. En sådan ska jag skaffa. Den kommer komplettera min fantastiska hänganordning för min mobiltelefon! Och eftersom jag är totalt okänslig för den irrelevanta kritik jag på min arbetsplats får för mobilanordningen gör det inget om ni tycker mobil-och kaffeanordningen är estetiska katastrofer.

Var dock vänliga att avstå kommentera bristen på muskelmassa på min överkropp. Det är ett betydligt känsligare kapitel.


Ofrisk lördagsunderhållning

Det sjuka med att ha tre små barn är att de sällan är helt friska samtidigt. Och just nu är allt lite väl handikappat när både minstingen och mamman är sjuka.

Då är rörelseförmågan utanför husets bakteriestinna miljö ytterst begränsad. Så vi hänger här framför TV:n, hostar och snörvlar och går små ärende in till mamma i sovrummet. Alla är uttråkade eller febriga och jag sitter och väntar på ett litet tidsfönster där vi får vara friska och nöjda och kan leka tillsammans på någon lekplats och ha fikakorg med, och jag lägger ut filt så att jag och den utvilade och friska mamman kan dricka kaffe och äta några småkakor hon bakat tidigare på dagen. Och alla barnen leker en lek tillsammans och fnittrar och hjälper varandra upp på lekplatsens olika ställningar och gungor.

Men nu får vi hålla till godo med snörvel till Lasse Åberg i Trazan och Banarne sjungandes "jag är en liten mört"...

2012-03-01

En sån fjärrkontroll skulle liva upp vårt gamla äktenskap


Jag blir lite förvirrad av symbolerna här. Undrar hur knappväljaren tänkte?
-Nehej nu har vi inte några uppåtpilar kvar. Vi har bara högerpilar. Det får
duga. Och titta så fiffigt, om man vrider den blir den minsann en
vänsterpil. Det får bli nedåtsymbol. Sen tar jag nymånepilarna som öppna
och stänga. Klart!

2012-02-26

Vad lustigt det blev

Det har väl varit en rätt olustig helg. Jag återkommer när jag är lustig igen.

2012-02-23

Prima historia

Som jag bara älskar Västerbottenost. Det ska så klart vara på hårt bröd. Icas ECO rågknäcke är ett bra rätt billigt alternativ till alla finknäcke dom kan ta dubbelt kilopris på.

Det är ju rätt enkelt att räkna ut att Västerbottenost är svensk. En annan finemang ost är Primadonna som jag under många år gått runt och sagt vara den enda smakrika danska osten som inte luktar skit. Men nu slog jag upp det och då stod det att Primadonna är från Holland. Jag får nog ändra min historia...


2012-02-22

Att göra i trettioåtta år

MMS-email
Sitter ensam på vietnamesisk restaurang vid "Det ny Teater" i Köpenhamn. Ska äta tonfisk och kalvfile. Båda rätterna är enligt menyn nationalrätter. Hela familjen är hos svärföräldrarna till imorgon och något måste man ju äta. Tycker ni det är trevligt att äta på restaurang själva eller får ni panik och försöker låtsas inför alla runt omkring att ni trivs i ert eget sällskap?

Jag tycker det är mysigt och ser fram emot att få in min mat. Men det är resultatet av en hel del övning i ensambespisning under många arbetsresor. Funderar över att jag saknar mina ungar. Jag ringde till dom två äldsta tidigare idag, men dom var upptagna och ville bara prata några sekunder var. Dom har blivit så stora och självständiga. Ungar har en irriterande benägenhet att år efter år frigöra sig mer och mer. Till sist sitter man där med bara fotografierna kvar. Men dem har vi å andra sidan rikligt av. Jag lade härom månaden över dom på en extern hårddisk. 14.000 stycken. Där har vi något att göra när vi pensionerar oss. Om vi ser på ett kort om dagen kan vi hålla på i 38 år. 

Då är vi över 100 och antagligen ändå rätt trötta och vill hitta på något annat. Så kan det bli...

2012-02-21

Fitta flum Scandinavium

Några ord och uttryck sticker så att säga ut mer än andra. Jag kan läsa en mening och sen gå och suga på den hela dagen. Här ett exempel från EllenFräsigt var ordet idag. Och var är det nu igen den där vallen ligger?


Vi tänkte hyra lägenhet som man kan promenera till hemmifrån

Den vackra lägenhet på Signor Marzadri är ca 60m ² och har två sovrum,
stort vardagsrum med bäddsoffa och ett badrum. Vardagsrummet inbyggda Köket
är utrustat med massor av rätter och ett filter kaffebryggare. Centralvärme
och satellit-TV (många tyska kanaler) finns tillgängliga. Innan lägenheten
finns en täckt uteplats och en inhägnad trädgård. Du kan parkera din bil på
parkeringen. Lägenheten ligger mitt i naturen. Promenader att du kan börja
hemma. I cirka 10 minuters promenad från alla butiker, restauranger,
affärer pizza, läkare och apotek. Trädgårdsmöbler finns. Barn och hundar är
välkomna. Lägenheten har en vacker utsikt över Gardasjön. Hyresgästen kan
du använda huset ligger på ca 4 x 10 meter pool med barnpool. Solstolar och
parasoller är riklig. 
  

2012-02-20

Sportlovsaktiviteter

I morse skickade vi Johannes och Sofia på sportlov till mormor och morfar. Nu till kvällen är det så tyst och stilla i huset att vi kan höra bebisen skrika. Och det gör hon nu när vi bestämt oss att tvätta håret på henne. Och byta blöja och ta på pyjamas. Och lägga henne. Vilka sadister till föräldrar vi är...
 

2012-02-19

Är det han den store jag ska möta. Jag kommer få så mycket stryk...

Jag måste jobba, jobba, jobba ikväll. Glöm inte Fredriks Karatefylla imorgon kväll. För att ni inte ska sörja min frånvaro bjuder jag på en bild på en welterviktare.

Vår tur nästa år

Nu var det väl författarnas år i Melodifestivalen. Nästa år är det kanske försäkringstjänstemännens tur. Jag börjar genast skriva ett passande bidrag. "Älskade villkor, du gör mig hel igen" kan vi väl enas om som titel.

Jag är selektivt elak mot stöddiga människor

Egentligen är jag helt emot mobb-beteende.

Jag gillar att människor vågar vara annorlunda, och tycker det är ledsamt att se artiklar, inlägg med påhopp på de som vågar sticka ut, eller som vågar vara sårbara eller annorlunda.

Jag försöker undvika att vara dum mot folk genom taskiga inlägg. Men jag har några undantag. För mitt ogillande mot stöddiga människor är starkare än min ovilja att vara elak. Jag blir väldigt provocerad av människor som tror dom är för mer än andra. Framför allt blir jag arg på människor som på olika sätt tydligt visar att de anser att de kan ta sig friheter på sina medmänniskors bekostnad. De som i olika sammanhang går före i kön, trampar över lik, Tar egna poänger genom att såra människor mm.

Här är min nuvarande rätt så korta lista över personer jag tillåter mig skriva skit om:

Björn Ranelid
Jan Gullig

Kan ni hjälpa mig att utöka listan med fler jag kan få vara elak mot?

2012-02-18

Kärlekens mirakel


Kärleken är ödmjuk och varm
Kärleken kastar aldrig ut meningslösa ord som ingen orkar lyssna till.
Kärleken är inte en egocentrisk hög med skit.
Kärleken odlar inte äpplen, och skriver inte böcker som ingen förstår
Kärleken skulle aldrig få för sig att ställa upp i Melodifestivalen

 

Blomsterpinne eller befruktningsmaskin?


Vi gör ju något liknande här hemma, men inte håller vi på och marknadsför det i pressen hela tiden.

Vi har vägrat berätta för våra barn vilket kön mamma och pappa har. -Är det en snopp, kan barnen fråga och peka på pappas mellanregion. -Det berättar vi inte, säger vi. -Det är oviktigt. Det kan vara en snopp, det kan vara en snippa, men det kan också vara en blomsterpinne köpt på IKEA för tjugofem kronor 1987. Vi vill att ni barn själva bildar er en uppfattning utan att vi försöker pressa det på er.

Där ser man hur stort intresset var att småsnacka

Artigt samtal med en av de andra föräldrarna där vi står och tittar på barnens tennisträning:

Per: -Vad är det du jobbar med? 

Skallig man: -Jag är byggnadsingenjör.

Per: -Spännande. Inom vilket område?

Skallig man: -Jag jobbar med konstruktion. Det blir ofta att jag tar hand om fasaddelen. Vi specialiserar ju oss internt på olika områden.

Per: -Aha, det visste jag inte. Kör ni mest villor eller är det mer större projekt?

Skallig man: -Det är skiftande. Det är allt från små förändringar i ett småhus, till byggnation av flerfamiljshus.

Per: -Det måste vara kul att få jobba med så skiftande projekt. Vi har ju en hel del byggnadsingenjörer i min bransch. Jag jobbar inom försäkring. Dom är med både i försäljningsprocessen vid större affärer och när det gäller värdering av skador.

Skallig man: -Där ser man...

Här anstränger man sig för att låtsas intresserad av konstruktion av fasader och byggande av flerfamiljshus och så får man ett "där ser man" från den skallige mannen.

Framöver ska jag återgå till att sitta för mig själv och peta näsan under barnens träning. Då får man också se...

2012-02-17

Jag vill ha en blankett

Jag fick veta härom dagen att jag är en medelmåtta. Detta är så klart totalt felanalyserat. För jag är långt, långt ifrån en genomsnittlig person. Allt jag rör vid blir till guld. Om jag vill det. Men om jag inte vill så kan det bli en vanlig jävla gråsten.

Jag fick alltså veta att jag är en medelmåtta. Hur reagerar ni när någon ger er negativa kommentarer. Jag blir väldigt mycket taggad att visa att denne har fel. Totalfel. Nu ska jag visa att jag är en guldperson. Eller förresten. Jag ska först fundera lite till. Jag kan också tänka mig att avsluta bekantskapen så att säga. För om personen tänkt fel nu och inte sett ljuset så finns ju risken att det förblir på det sättet.

Hm, intressant. Jag tror bestämt det är bra att skriva ner saker så här. Då tänker jag efter och kommer med nya ideer. Var får man tag i en sådant där papper? Blankett 1896 - Avslutning av bekantskap?


Personalförmånerna på jobbet växer nu över alla gränser

En stor positiv nyhet mötte oss alla på jobbet idag när vi gick in på vårt intranät:


2012-02-16

Ömsesidigt i Otakt

Hämtade 7-åringen hos kompis idag där hon hade pysslat. Hon fick med sig det fina resultatet, någon slags pärlor-på-papper-historia som hon var väldigt rädd om. När vi gick ur bilen bad jag henne bära in en påse.

Sofia: Men pappa, det går inte. Jag måste hålla med båda händerna på denna. Den kan jättelätt gå i sönder. Den är faktiskt väldigt otålig.
Pappa: Ja den får du verkligen inte tappa, den är ju totalt ömersättlig...
  

2012-02-15

En försäkringstjänstemans glamorösa liv

MMS-email
Ni är säkert mycket nyfikna på hur en glamorös försäkringstjänstemans liv ser ut. Så här var det idag:06.00 
upstigning och tvagning 06.15 
väckning av två barn. Skrik och skäll, hot och löften för att få dem att ta på kläder, äta frukost, borsta tänder, leta upp vantar och mössor och gympakläder07.30 
köra barnen till skolan, därefter mot bron och jobbet.
 


08.30 
diverse administration tex avbokning av norgeresa och dokumentering av mina ledarmål för året.09.00 
helårssamtal med direktrapporterande10.00 
Sparring med personalavdelningen om nytt ledarskapsprogram11.00 
några korta avstämningar om diverse projekt och aktiviteter. 11.30 
svara på diverse mail samt uppdatering av aktivitetslista12.15 
lunch12.30 
förberedelse med kollega av presentation som ska avhållas senare under dagen13.00 
dialog om projekt som ska genomföras inom kort14.00 ledningsmöte på video mellan tre städer16.30 
kör hemåt. Pga olycka blir jag fast i trafiken en kvart17.40 
hämtar upp sonen som står färdig och väntar utanför vårt hem18.00 
skickar in sonen 15 minuter för sent till teckningskurs varefter jag sätter mig och förbereder några möten till imorgon18.45 
kör hemåt, tankar, köper mjölk och snus och hämtar dotter hos kompis.19.30 
äter kalla pannkakor och något som tycks vara panerade kycklingbitar19.45 
gör sammanställning av några nyckeltal som underbygger argumentation vi hade på ledningsmötet20.30 
läser saga för dotter, stannar i hennes säng och skriver blogginlägg om min dag 20.55 
byter till sonens säng då han också har svårt att somna21.15 
börjar beta av listan av aktiviteter som måste göras till imorgon. Mest förberedelse av möten21.16 
kommer på att jag måste salta trottoaren21.35
fortsätter jobba, avbrutet av kort paus där jag postar blogginlägg.00.00 
slappar en kvart innan jag borstar tänderna och går och lägger mig


2012-02-14

Uppsägning av gratisprenumeration

Nu gör jag det. Jag har funderat på detta i många år, men det har ändå blivit att jag nyfiket tittat in dag efter dag. Och jag blir dag efter dag lika besviken.

Det är lite som när man bestämmer sig för att sluta äta kakor, men lika fullt står man där i skafferiet och tar en kaka redan nästa dag. Och sen mår man dåligt för kakan smakade bara precis så tråkigt som den brukar och man mår dåligt för att man har misslyckats med en god föresats.

Och det är lite som när man bestämmer träff med en gammal kompis man förr brukade skvallra om alla klasskompisar med. Så möts man och kommer på att man inte har någonting att tala om för allt man idag kan skvallra om är gammalt och tomt och innehållslöst. Så sitter man där som ett fån och vill inte vara där och önskar bara att man hade detta möte ogjort.

Så nu gör jag det!

Jag tar bort Aftonbladet.se från mina favoriter på alla mina datorer och telefoner och andra attiraljer där man kan spara favoriter.

Ja, jag har tänkt på detta länge. Men varje dag trycker jag på favoriten och kommer in till en gammal, helt tom och innehållslös sajt. Jag får inte ut någonting av nyhetsvärde på Aftonbladet. Det är bara en lågkvalitativ blandning av framprovocerade bråk mellan kändisar, elakartade vinklingar, sensationsjounalistik på bekostnad av människors integritet, teasers för betaltjänsten plus, låtsasnyheter som bygger på innehållet från Aftonbladets Internet-TV-kanal och promotion av TV-serier och annat man skriver om som vore de nyheter av allmänintresse. Får dom månne betalt för denna tjänsten av TV-kanalerna?

Den senaste tiden har jag blivit extra provocerad av att de ständigt återanvänder gamla skitnyheter och lägger upp dem igen. Troligen gör de så med skitnyheter som fått många klickar. Allt för läsaren typ. Men från och med nu är jag inte en läsare mer. Jag säger upp mig. Jag slutar. Jag vågar vägra Aftonbladet...

Häng med du också och våga vägra Aftonbladet. Gå du också med i Facebookgruppen "Vi som slutat läsa Aftonbladet.se"

Så farväl Aftonbladet! Farväl och tack för ingenting. Absolut ingenting


2012-02-13

Badminton

Jag har spelat badminton med  ungdomar idag. Ungdomar i 30-årsåldern. Själv blev jag fem år äldre i samtliga leder och muskler. Men kul var det. Förutom resultatet. Men det kan man väl bortse från när man är ålderman. De har väl stor respekt för min erfarenhet utan att jag ska behöva slå dem. Och förresten är sport bara en lek. En lek med en massa svordomar och kastade racket.
 

Det är manligt att VAB-böla

Jag överraskar mig själv med att sitta och gråta till slutscenerna i Clintanfilmen Gran Torino. Den trångsynte krigsveteransurgubben blir mot alla odds god vän med den asiatiska grannpojken, och offrar till sist livet för "snedögats" skull.

När gangstrarna skjuter Clintan faller en tillfällig tår och medan den katolska prästen talar på begravningen störtar det nerför mina kinder.

Fatta vad två dygns febervak kan bryta ner också den starkaste testosteronfyllda manligheten.

Nu får det bli Sommaren med Göran så jag inte torkar ut.

"Försök att spy, det låg en ring i glaset"
 

Måndagsstatus och mode för den modige


Jag sitter kvar med liten febrig, gnyende sötnos. Mitt tröjbyte beror varken på god allmänhygien eller stort modeintresse utan är bara en effekt av spyincidenten i tvättstugan.

När man nu ser det anar man att färgkombinationen röd och orange har möjlighet att smyga sig in i höstkollektionerna på de mer progressiva modehusen...
 

2012-02-12

Tio minuter in i New York maraton kändes allt perfekt men...Det här har varit en skitlång totalt värdelös dag. En enda stilla väntan på att den skulle ta slut avbruten av en kissa-i-soffan-episod och en kräka-i-tvättstugan-händelse.

Väntan på familjen var så utsträckt att jag befarar att jubilaren familjen var iväg och firade hann fylla 80 innan dom kom hem. Efter en hel dag i soffan utan möjlighet att fixa något att äta har jag nu fått steka upp några gamla wienerkorvar som låg i kylskåpet och skräpade. Nu ska jag igång och arbeta för att minska skadan av att jag måste vara hemma från jobbet imorgon.

Vilken tur att jag har ett sådant positivt och lättsamt förhållande till papparollen i allmänhet och sjuka ungar i synnerhet. Till exempel är jag mycket glad att det var dottern och inte jag som kissade och kräkte. Bara en sån sak...
  
 

Feberfunderingar


Så här tänkte jag och 40 graders-feber-minstingen tillbringa söndagen medan resten av familjen är på 70-årskalas.

Jag räknar med att många av er noterar den djupa urringningen som helt ofrivilligt bildats. Jag funderar på om jag skulle låta det bli en del av min framtida utåtriktade charmsexiga image. Input i denna fråga önskas. Jag kommer också fråga eventuella kvinnliga tidningsförsäljare och andra som har vägarna förbi under dagen.