2012-05-31

Friheten att välja att vara en sten


Om man inte har några val,
ja då vore man blott
som en sten.

Och vem vill väl vara en sten?

För till och med stenarna själva
drömmer om att få dansa balett
på den kungliga operan,
eller kanske om en stilla hemmakväll
med frun och småstenen.

Men stenarna. Dom har inget val.

Frihet är lyxen att kunna välja.
Men är total frihet det vi vill ha?

Valet att inte gå till arbetet en dag,
att kissa i grannens sandlåda, att
slå ned den som opponerar sig.

Nej frihet mår bäst av att sättas i en ram.
För att göra ramar behövs spikar.
För att kunna göra spikar krävs att det är relativt få val.

För att välja av ett oändligt antal alternativ kan vara ett fängelse.

Således behöver vi inskränka friheten något för bli riktigt, riktigt fria...
...

2012-05-30

Bella Sky


Ett hotell och konferensanläggning i Köpenhamn. Kapaciteten är tusen hotellrum. På tjugotredje våningen en brygga mellan det två lutande tornen. På mitt hotellrum på elfte våningen lutade byggnaden nedanför inåt vilket gav en svindlande känsla.

Det är tjugo minuter med tåg till Malmö arena så här kan man bo när man åker till Euroschlagerfesten nästa år.

Eller så kan ni få bo hemma hos mig. Cykelavstånd till festen. Kapacitet två-tre hotellrum. All inclusive.

Imorgon blir det tidiga morgonflyget till Stockholm för blixtvisit på Sverigekontoret.
...

2012-05-28

Jag kan skriva ut detta inlägg, fallera

I julas bestämde Eva att utföra den av mor och farföräldrar sedan länge efterlängtade uppgiften att skriva ut foto till diverse ramar. Mor och farföräldrarna har sedan snart två år velat komplettera sin samling av bilder på barnbarn.

Jag köpte in färgpatroner och bytte de flesta så det var full sprut i kistan. Efter två tre kort sade printerskrället upp sig.

Igår fick jag äntligen tid och lust på samma gång och läste in mig på vad blinkningarna betyder som den döda printern utstöter med error-gul färg.

Färgpatronvagn ej korrekt insatt eller defekt lät felet ungefär. Jag tog ut den och torkade lite och låtsades inför de samlade barnen att jag förstod vad jag sysslade med. Drog ut sladdar och tryckte in mejsel på några ställen och berättade att jag nu utförde en resetmanöver. Fibblade tillbaks allt på plats men konstaterade att det lyste gult likafullt.

Så idag åkte jag ner till Mediamarkt med färgpatronvagnen, en liten plastdims, och frågade vad det skulle gå lös på att få en ny:

-Du får ta kontakt till tillverkaren, vi handlar inte med sånt, blev svaret.

Låt mig gissa att en såndan där plastdims går lös på 300 spänn. Chansen att detta löser problemet är 50%, och om det inte blir löst skulle jag så bända loss något annat och köpa den också. Vi skulle vara framme i vinterdagjämning, och troligen till en kostnad på några tusen.

Jag bestämde mig för att köpa en ny printer och slänga den gamla. Jag hatar att det ska behöva vara så. Det är så emot mina principer. Men alltså. Våra föräldrar hinner ju dö ut innan dom får sina väggar kompletterade. 900:- för en printer som kan allt. Skriver ut sketabra bilder. Man kan proppa in kameror direkt i printern. Man kan scanna och spela musik på den. Man kan allt!

Sorry alla miljökämpar där ute...

...

2012-05-27

nudistgympa


Jag kunde inte motstå frestelsen att kika in genom fönstret.

Men nej, inte en enda kvinna (eller man) klädd bara i skor fanns i lokalen.

Något besviken satte jag mig ner igen och funderade på varför jag alltid tolkar in nakenhet även i dom enklaste budskap....

...

En ballongsprängsning, en infarkt, en bloggkompis, och en dröm

Ibland fantiserar jag om att Sveriges befolkning sitter och väntar på mig. Tålmodigt väntar dom på att jag ska hinna uppleva min dag för att sen sända ut en rapport här på bloggen.

De flesta dagar är jag så himla nöjd med att bara få skriva till mig själv och ser det blott som en lyx att någon läser det jag skriver. Men ibland drömmer jag om att alla där ute verkligen bryr sig och längtar och vill veta.

Vad har nu hittat på idag. Undrar vad barnen har sagt för något skojigt. Undrar just vilka nydanande ord han ska komma med denna gången. Vilka har han träffat och vart är han på väg. 

Sådana dagar går jag något otillfredsställd till sängs. Men de flesta nätterna somnar jag in med ett leende på läpparna.

Idag hemma hon pappa talade vi om hans sjukhusvistelse. När vi var i Paris fick han en hjärtinfarkt och jag väcktes sent en kväll på vårt hotellrum av min syster som ringde och berättade. Jag chansade med att vänta till dagen efter med att bestämma om vi/jag skulle åka hem, och dagen efter visade det sig att det var en liten rackare och att pappa var utom akut fara. Så vi stannade. En lyckad chansning denna gång.

Idag var jag hemma hos pappa för första gången sedan det hände och oj vad mycket kraftigare våra kramar var, och oj vad mycket mer vi fick talat varmt med varandra. Det känns plötsligt på riktigt att han någon gång om inte så många herrans år inte kommer vara här bland oss längre. Det är ju så livet är uppbyggt och jag accepterar det och min far accepterar det och har bestämt sig att leva så lyckligt som bara den tills det är dags.

Han berättade i alla fall att han varit inne på en kranskärlsröntgen i Kristianstad och det blev lite komplikationer så han fick stanna där ett tag. Jag kom då att tänka på bloggkompisen Maria som befinner sig på samma sjukhus (om jag har fattat det riktigt).

Maria berättade för ett tag sedan i en kommentar på min blogg att hon hade några gamla gubbar som rumskompisar och att de var allt för gamla för att hon skulle kunna återberätta det skämt hon då i allt elände skrattat åt.

Idag hemma hos min kära far kom jag plötsligt på att just min söta lilla gamla gubbe till far ju faktiskt kunde vara en av de där äldre gentlemännen som Maria refererade till.

Shit vad det hade varit kul och bevisande att -lika orättvis som världen är, lika liten är den.

Men det var nog inte min far som var Marias gentleman. Det enda yngre fruntimmer min far kunde minnas var en tjej från Ystad som skulle ballongspränga en förstoppning.

Så vi får väl tyvärr konstatera att denna gången var världen inte riktigt så liten. Bara orättvis.
...

Svårt välja till svär

Jag och storebror skickades mot vår vilja till blomsteraffären för att köpa arrangemang till morsdag.

Jag är varken duktig på blommor eller kunnig om vad tanter vill ha och sådana uppdrag slutar därför oundvikligen med att jag köper allt för dyrt. Och storebror tycks också sakna tillräckligt intresse för Sveriges flora för att komplettera min personlighetsbris.

Jag frågade, innan vi gick in i affären, om jag fick skoja till det och fick godkännande.

Så när Pamela, lokalsamfundets blomhandlare, kom fram frågade jag henne om dom hade någon köttätande växt ty vi ämnade ge svärmor en morsdagsgåva.

Pamela hade så klart hört det förr men log ändå artigt och framvisade ett fullgott alternativ; en stor växt med tiotalet illröda chilli-frukter hängande.

Vi stod ett tag och övervägde denna humoristiska gåva. Svärmor skulle nog tycka det var kul, men storebrors framtida frus svärmor skulle nog ha sänt oss tillbaka för att byta.

Så det blev till en dubbelt så värdefull orkidé istället.

Min aha-upplevelse i blomsteraffären känns överväldigande just nu:

I alla kvinnor finns det en vilande latent svärmor gömd och bara väntar på en svärson eller svärdotter för att aktiveras.

Bumpy ride

Jag vet inte om ni känner igen er. Men när jag skriver ett inlägg efter ett par glas vin brukar jag direkt efteråt känna mig ytterst nöjd med resultatet.

Dagen efter. När jag läser igenom brukar jag förundras över den ringa kvaliteten.

Ja visst. Det blir ofta intressant, kreativt och det skrivna tar sig på nya spännande vägar jag inte hade kört nykter. Men jag finner många exempel där jag borde gasat mindre och där jag totalt missat att bromsa upp och tänka till.

Texten innehåller alltid överträdelser på språkliga konventioner jag inte brukar bryta och ofta många småfel, och syftningsfel där jag tydligt minns vad jag menade men det som står i texten betyder något annat.

Summerat är det en betydligt vingligare färd än vad jag trodde.

Ni förstå nog vart jag är på väg;

det är förbannat gott att det är bloggning och inte bilkörning jag ägnar mig åt när jag druckit...

Ska vi inte allihop bara vara överens att vi kör det så framöver?
...

Förbannad lögn och Aftonbladet

Just nu har 100% svarat "ja" på min bloggenkät på frågan:  

Har du någonsin varit inne på bloggen "Så vits jag kan se"?

Kan jag nu dra slutsatsen att alla bloggläsare i världen, eller i alla fall i Sverige läser min blogg.

Nej naturligtvis inte, det förstår ju de flesta utan några vittgående statistiska kunskaper. Eftersom enkäten uteslutande finns på min blogg kommer alla som svarar sanningsenligt trycka på "ja".

En sådan enkät gör ju bara en totalt korkad människa eller en vitsig bloggare tänker ni. Men tyvärr är det mycket långt ifrån sanningen. Den här typen av totalt värdelösa enkäter finns på kvällstidningarnas nätsidor. Och hade journalisterna nöjt sig med det hade man kunnat avfärda det som korkad journalistik. Men det är mycket värre än så. Kvällstidningarna gör också "nyheter" av korkade enkäter.

Jag har sett många exempel genom åren men förstapriset tar nedanstående enkät från Aftonbladet.se:
 
källa: Veckovis
Utan att ha bevis på det skulle jag kunna tänka mig att resultatet från denna undersökning sedan använts i artiklar på Aftonbladet.

För den som har läst lite mer statistisk teori är det mycket lätt att hitta mindre allvarliga, men lika felvisande undersökningar som används av både morgon-och kvällspress. Journalister får inte (vad jag vet) någon utbildning i journalistik men får i sin yrkesutövning göra och tolka statistiskt material. Jag minns att på en av grundkurserna i statistik hade vi en bok om källkritik som var fullproppad med exempel på felaktigt ställda frågor och felförtolkningar av enkätresultat som blivit till artiklar i tidningar.

När du läser sanningarna i tidningen framöver bör du alltså vara kritisk, inte bara mot allt de fritt ljuger ihop, vinklar och skapar genom provokation i kvällspressen, men också mot till synes seriösa artiklar i seriösa tidningar som bygger på ogenomtänkt eller feltolkad statistik.

Och ni har ju hört det förr. Det finns lögn, förbannad lögn och Aftonbladet

...

2012-05-26

Nu ska vi äntligen få veta...

Jag är nyfiken på hur stor andel av världsbefolkningen som är inne på min blogg och har därför gjort en liten enkät till höger.

Zero Google spotting

Jag har en greja jag kan få för mig att syssla med när jag inte har något att ha för mig (detta inträffar dock inte så särskilt frekvent).

Det är en sorts ensamunderhållning, som typ patiens fast med datorn och utan kort och lite mer meningslöst.

Jag googlar ord som jag själv kommer på. Och tävlar om att det blir så få träffar som möjligt. Troligen är jag inte helt ensam om detta. Det finns säkert till och med någon slags intresseförening. Men ändå. Idag hittade jag några rätt bra icketräffar:

Mjölkastång - Ett annat ord för det manliga könsorganet - O träffar
Snabbvaran - Ett litet djur som levererar ut mat på ett effektivt sätt - 36 träffar
Vankeltalang - En person som är ytterst osäker på om han har det som krävs - 0 träffar
Budsket - När man ger upp arbetet med att planera framtiden - 552 träffar

Något sämre gick det med
Bracell - Ett väl anpassat trångt avlåst utrymme i ett sydamerikanskt land - 9.580 träffar
Varblomma - En blemma på huden som liksom bildat en fin blomma - 307.000 träffar (dock de flesta troligen på ordet vårblomma)
Fackultet - En organisatorisk enhet på ett universitet som forskar inom ämnesområdet penetration- 41.500 träffar
Mattematik - När en hundägare räknar ut hur många hundar av kvinnligt kön denne har - 75.900 träffar


Utmaning till alla med slutsiffra 1-9! Vilks 0-ord hittar ni?
...

2012-05-25

Mareritt för Marit

Jag kan inte hjälpa det. Jag är varje dagisfrökens skräck.

I morse lämnade jag minstingen på dagis och pga sjukdom var det bara en fröken där med tolv-tretton barn. Och den enda fröken här till morgonen var otillfredsställda Marita.

Känner ni henne (ja ja, eller honom, men för att underlätta berättelsen så gör vi en förenkling till att det är en hon. Går ni med på detta fast att jag nyss skrev ett mansgrisinlägg om p-piller. Jag lovar att jag ska sona mitt straff genom att vara totalt jämställd mot min fru hela nästa vecka)?

Hon är sträng mot barnen, har väldigt kort stubin. Snackar illa mot sina kollegor till oss föräldrar, tar inte upp och tröstar barn som gråter utan får istället en bister min, talar tydligt om vilka regler som gäller om man ringer och säger att man är några minuter försenad osv. Hon är tydligtvis inte alls glad för sitt jobb. Borde jobba med allt annat än människor. Jodå, ni känner henne från de flesta serviceyrken.

Jag är alltså varje dagisfrökens skräck. Och stränga Marits totala mardröm. Helvete på jorden.

Minstingen var inte på bra humör när vi kom och jag fick pga personalbristen sitta och hålla i henne i väntan på att någon kom som ville ta hand och trösta min dotter. Det roligaste jag vet är att skoja med barn. Och jag är jävligt bra på det. Jag är väldigt, väldigt rolig. Tycker barn. Barn kan kissa på sig när jag håller på. Jag kan få för mig att göra en sådan där Mr Bean -låtsassomna och sakta hamna ner på en hög på golvet. Jag kan få för mig att börja intervjua min dotter varför hon gråter och avsluta varje mening med en fis eller rap eller hick (allt med munnen givetvis). Jag kan trollbinda en hel skolklass om jag vill. Jo så är det.

Och jag fick dumt nog för mig när jag satt här med en gråtande unge i famnen att jag skulle skoja lite. Och fick alla barn att glömma att dom åt. Alla barnen satt och storskrattade och jublade och klappade händer.

Surmarit försökte då bringa ordning på det hela genom att börja skälla på barnen. -Sitt åt rätt håll Elvin! Sluta skratta Elsie! Ät nu upp din gröt Valencia! Det enda hon sade till mig var att klaga på att hennes kollega borde varit där vid detta laget. Och jag skojade vidare genom att låtsas allvarlig när fröken talade med mig och prutta med munnen när hon vände ryggen till. Aj vad Marit inte blev glad...

Maskulinismens förfall

P-piller för män. Den sista resten av det mansdominerade samhället som försvinner. Nu kan vi inte längre säga att:

 -du får ju skylla dig själv att du missat pillret, jag tar inget ansvar.

Det kan utveckla sig så illa att vi får hela skulden och att det runt om i små billiga tvårummare i framtiden kommer sitta en massa medelålders ensampappor.

Denna utveckling måste stoppas.
...

Hämtmat

Alltså jordnötssås. Är inte det lite väl mycket åttiotal över det.

Jag fick det till kycklingspetten i thai-restaurangen.

Minstingen sade inte något särskilt när hon fick det i munnen, men hon frynte på ett sätt som såg ut som att hon tänkte att det var just lite mycket åttiotal

2012-05-23

It's all in the blick

Idag fick jag veta att jag är för snäll.

Några tips på bra övningar jag kan göra för att bli mer elak?

...

Söker ni en cool man? Vänligen cirkulera.

Hemkommen från lokala ICA påpekade storebror att min gylf var öppen. Jaha,det förklarade ju dom ovanligt många blickarna från kvinnor i butiken.

Attans, när många kvinnor tittar på mig får jag alltid för mig att jag plötsligt blivit en hunk.

När jag skulle korrigera, blev jag förvånad för gylfen gick inte upp. Det saknades liksom en sådan där metalldims att dra i.

Efter någon minuts felsökning konstaterade jag orsaken;

jag är en pinsam meganörd. Jag skulle inte ha lov att vistas ute bland människor.

Från sexy hunk till meganörd på en minut. Det är tungt nu...


...

2012-05-22

Ändligen fick jag klarhet på sexbilderna


Jag blev väldigt konfunderad härom dagen när jag skulle förbi denna bil. På nummerplåten kan man läsa RV6BLDR.

Min hjärna tolkade det direkt till ordet RÖVSEXBILDER. Personen i bilen har alltså en porrsida på nätet som specialiserar sig på analsex. Att det finns sådana sidor på internet gör mig inte så där förvånad för jag har ju hört att nu för tiden trycker killarna in den lite varstans. Inte alls som på min tid när vi snällt låg där och petade och gnuggade tills flickan kände sig nöjd och tydligt markerade det korrekta ingångshålet. 

Men alltså hur kan en person få för sig att vilja köra omkring i en bil som gör reklam för en snusksida för bakåtsträvare? Han måste ju vara helt sjuk i huvudet.

Jag googlade för att få klarhet (drog ner gardiner och blundande med ena ögat för att vara på säkra sidan) och då visade det sig att min hjärna dragit mig i rätt så fel riktning. Förkortningen står för RV6-Builder och RV6 är ett modellflygplan. 

Och jag hittade inte en enda bild av något flygplan på väg in någonstans...

...


Bilbildsminne


Istället för att lita på mitt närminne sätter jag nu för tiden min tillit
till minneskortet i min telefon. Det senare har ännu ej svikit mig. Men när
det väl kraschar är det väl betydligt mindre chans att det plötsligt dyker upp
igen.

Här ses min senaste minnesbild av platsen på flygplatsen där jag
placerade bilen.

Snacka om att ha fått fotografiskt minne på gamla dagar...
...

2012-05-21

Att skita på sig och Västkuksten är Bästkuksten

Hittade en blogg som samlar på roliga klipp från tidningar mm, VeckoVis. Här två roliga exempel:


Texten ska vara Suit yourself, men reflexen i vattnet gör att det skiter sig

Denna annons gör en stenhård

Det är ju lite synd om Elin

Röven bland löven vad det finns bloggar! Jag har varit inne och kollat runt på Bloggportalen. Och shit vad det dräller av dem. Hundra tio tusentals.

Jag råkade hitta Elin Fohlins blogg. En av de största bloggarna i Linköping. Och jag tyckte lite synd om henne för att hennes arm är så himla krokig. Jag skrev därför en uppmuntrande kommentar:

Har du tänkt på att ditt namn blir Nilhofnile baklänges. Det tycker jag är roligt.

Jag hoppas att Elin blev glad och liksom för några sekunder kan garva åt alltihop och glömma sin sneda arm.

2012-05-20

Kanske en kreativ karriärmöjlighet ändå...

Pappa: -Så, slappna nu av så du får sova. Kom ihåg att du ska till skolan imorgon.

...

Storebror: - Pappa...

Pappa: -schhhhhh... sov nu gubben...

Storebror: - Men pappa, bara en sak.

Pappa: -Ok, en sak, sen måste du sova.

Storebror: -Jo, pappa, du vet det där programmet , "Fiska med Anders".

Pappa: -Hmm, jo, ja, jovisst.

Storebror: - Jo alltså pappa, du skulle också kunna ha ett sånt program.

Pappa: -Jo, visst. Eller, hrmm, alltså hur menar du då?

Storebror: - Jo pappa, ditt program kunde heta "Bajsa med Per".

Pappa: -Ja det kunde det kanske. Men det är kanske inte helt så jag vill bli ihågkommen för eftervärlden. Men talangen finns där, det medger jag.

Storebror: -Sov gott pappa.

Pappa: -Sov gott min lilla tänkare...

...

Om man kan mäta lycka, var vänlig kom och mät här nu

Alla ungar i kvarteret har samlats i parken framför vårt hus och spelar fotboll.

Jag grillar kotletter från lycklig gris, eller han var i alla fall lycklig innan han blev grillkött.

Solen har lyst och värmt hela dagen och jag har påtat i trädgården.

Närmast bottnad livsnöjdhetsmätare i denna sekund.

Mer sekunder som denna åt folket!
...

Disney disnille


Frun köpte några böcker med beskrivningar hur man tecknar Disneyfigurer,
och jag har suttit och gjort några av barnen utvalda karaktärer som dom sen
målat.

Då kan jag alltså kryssa i ännu ett område där jag är en kreativ själ
instängd i en totalt talanglös kropp.

Men kul är det och barnen är stolta att far klarar efterlikna deras
favoriter med 65% samstämmighet.

En av teckningarna har mellantjejen ritat, jag berättar inte vilken utan
ger det som gåva till er slutledningsförmåga att försöka lista ut.
Svårighetsgrad 28.

...

2012-05-19

Bajsjournalistiken från Kvällen har nått Morgonen

Jag tröttnade ju för ett tag sedan totalt på kvällstidningsgluttandet på nätet. Jag bestämde mig att sluta läsa nätAftonbladet och gå över till morgontidningarna på internet. Jag startade till och med en gruppen "Vi som slutat läsa aftonbladet" på Facebook. Den blev kanske något mindre succefull än jag hoppats på, men betydligt mer framgångrik har min personliga bojkott varit. Jag har helt klart blivit en bättre människa av att skita i kvällspressen.

Men det irrelevanta lort dom skriver i kvällstidningarna börjar tyvärr mer och mer snika sig in i morgontidningarnas artiklar. Se till exempel dessa exempel från DN.se idag:

Här talar vi ju inte direkt stort internationellt nyhetsstoff...

Fyndig rubrik a la "skapa snaskig rubrik av ingenting"

Kändisjournalistik som i vilken Vänt i Häcken som helst

Notera särskilt amatörkvällstidningstidningsankan JANPANSK

Och imorgon skriver dom om hur generade en hel värld är över alla tusentals människor som heter Dick.

Ja kattugglor och rökande norrmän har ju alltid haft issues

En tv-recenssion som urartar


Jag såg en intervju med Alexander Bard på TV igår. Han är en sådan där
person som jag bara spontant ogillar. I de sammanhang jag upplevt honom
känns det som att hans ego, hans forcerande argumentation och provocerande
framtoning slukar all energi i lokalen han befinner sig. Han äter liksom
upp allt potentiellt intressant hos andra personer och detta retar upp
min rättvise-gen och min "tro inte att du är något förmer än andra"-känsla.

Jag sade till och med högt till frun när vi hamnade mitt in i intervjun
under en närliggande kanals reklampaus, att usch han gillar jag verkligen
inte.

Men det var en mycket bra intervju, och jag uppskattade hans
filosofiska och intellektuella monolog. Ja utom det där med att han talar
så positivt om droger. Om han nu tvunget måste berätta att han bara har
positiva erfarenheter av sina trippar så borde han som offentlig person i
alla fall ta ansvaret och också förklara att han turligt nog ej har en
missbrukar-gen och han borde kraftigt varna för det faktum att det är
hög risk att bli beroende och att det oftast innebär ett helvete resten av livet.

Han fick frågan om han är bi-eller homosexuell och hans svar var
intressant. På samma sätt som USA:s president väljer att kalla sig svart
även om han har en vit och en svart förälder så kallar han sig bög fast han
attraheras av både män och kvinnor. Han argumenterar som så att de
heterosexuella inte behöver något stöd och han kan på detta sätt ge
all solidaritet till den svagare gruppen.

Jag funderade lite vidare och kom att tänka på att bögar ju är lite som
vegetarianer, de väljer helt bort det goda köttet. Bisexuella är som
allätare. Själv älskar jag det goda köttet och avstår helst från grönsaker
så länge det är möjligt. Men om alla kossor plötsligt försvann från jordens
yta, ja se då hade jag nog till sist blivit så hungrig att jag tuggat i mig
en och annan morot. För med eller utan nötkreatur och fläskkött behöver
jag kärlek, massor av kärlek.

Men aldrig i livet skulle jag krama Alexander Bard. Om vi så var de sista
kvar på jorden. Kanske om han rakade skägget och skaffade hår. Och tog på
sig ett par långbyxor. Nej förresten inte ens då. Jag kan bara sträcka mig
till att han får hålla handen och viska provocerande saker i mitt öra...

Jo det är nog så att om jag nu måste krama en kille bör ha vara en mer
tystlåten typ med en smärt kropp med mycket höfter. Han bör ha en
sommarklänning och långt hår gärna uppsatt i någon slags fläta. Och tuttar
bör han ha. Och helst ingen snopp. Sådana har jag nog av, jag har burit omkring
på en i hela livet, den mesta av tiden till ingen nytta.

Nej hur jag än försöker argumentera och fundera; jag är och förblir nog en
hardcore heterosexuell medelsvensson.

...

2012-05-18

En rektor som tycks var helt dum i huvudet

Sonen skulle berätta en historia om den nya rektorn som snart ska starta på hans skola:

Son: -Den efterblivna rektorn heter Kenneth.
Pappa: -Oj då, e han dum i huvudet?
Son: -Va? Eh, det vet jag inte riktigt
Pappa: -jo det är han nog utifrån den information du nu vidaregivit
Son: -Jaha


Tillägg: Det kan möjligen uppfattas som kränkande när jag på min blogg skriver om min sons felanvändning av ord. Notera att jag har fått ett skriftligt godkännande från sonen samt dennes moder att jag får publicera detta inlägg. Jag har muntligen fått ok från samtliga mor-och farföräldrar. Sonens systrar har nickat. Jag har också skickat förfrågan till Barnombudsmannen och Malin Wollin men tyvärr inte fått något svar, men valde då att chansa och publicera utan deras bedömning.


Hold your arms straight and hope he/she doesnt biteFör mig kvittar det totalt om männen är straighta eller homosexuella eller veganer eller okyssta. Men varför måste han stå där med snoppen inkörd i ett skåp. Och hur kul kan det det vara att sitta där inne i skåpet och inte se någonting medan hon/han håller på?

...

2012-05-17

Ad luna in flamma gloriaHemma igen efter att vi köpt upp alla grejor som fanns att köpa på Eurodisney.

De största minusarna var restaurangerna. Bara skräpmat till dubbla priser. Och köerna så klart till alla attraktioner.

Plus till att båda stora barn vågade upp i de grymma karusellerna jag ville åka.

Jag gillade verkligen Star Tour - en simulator i starwarsmiljö som var riktigt bra. Och Space Mountain Mission 2 som var en berg-och-dalbana förklädd till en resa till månen. Båda karusellerna var mycket väl genomförda med intressanta saker att se i kön och bra drag under galoscherna.

I kön till Star Tour fick man till exempel möta R2D2 och några andra robotar, och i utgångshallen var det uppbyggt som en ankomsthall på en flygplats på en fjärran planet.

I kön till Space Mountain fanns en massa intressanta detaljer, som till exempel en stor kanon som någon ritat för att skjuta människor upp på månen och en inskription "ad luna in flamma glora", to the moon in a blaze of glory. Det verkar vara ett citat från Jule Verne.Småbarnsquiss, fråga 3

När du, efter den jobbiga bussresan till flygplatsen, kaoset vid incheckning
och säkerhetskontroll, gråtet och skriket och barnargumentationen kring vad
som ska köpas för de sista euromynten och den långa
spring-efter-minstingen-väntetiden vid gaten, så äntligen boardat flyget och
kaptenen börjat taxa ut planet till startbanan, vad är då det troligast
scenariet för den trötta trebarnsfamiljen?

1. Minstingen bestämmer sig för att lägga en rejäl laddning stinkbomb i
blöjan.

2. Mellantjejen får en akut gråtattack för att bara fått krama Nalle Puh
men inte Mimmi och Kalle.

3. Storebror deklarerar att han inom fyra minuter kommer kissa i byxan om
han inte får gå på toaletten.

4. All of the above

...

2012-05-12

Om du fick välja om du var en bajskorv eller Bert Karlsson, vad skulle du valt?


Innan jag läste Bert Karlssons självbiografi, Mitt liv som Bert,  tyckte jag väl att han var en speedad, töntig gubbe som gillar att synas och provocera. Men samtidigt gillar jag människor som lyckas här i livet och människor som vågar sticka ut. Så jag hade ändå lite positiva vibbar för honom ändå.

Jag antar att han tänkt att boken skulle få sådana som mig att förstå honom bättre. Efter att jag läst boken tycker jag att han är en egoistisk omogen oödmjuk osmaklig skitgubbe. Hans bok fick mig att ogilla honom riktigt mycket. Han har heller ingen som helst självkritik vilket inte minst bevisas med att han valt att skriva boken själv helt utan skrivartalang.

Jag rekommenderar er ändå att läsa boken. Den ger en god inblick i skivbranschen, och tecknar en bild av vår samtid.

Bert skriver i boken att den mesta kritik mot honom beror på att man är avundsjuk på honom. Men jag är helt säker. Jag skulle hellre vara en bajskorv än som Bert Karlsson.

Så till något completely different. Det är väl ingen som har något emot att det är lite dött här några dagar? Ni har ju dom andra 90.000 bloggarna att kolla in. Men snälla, lova att komma tillbaks om ca fem dagar när jag räknar med att skriva igen. Och då kan jag troligen ge en recension av en annan diva, nämligen Zlatan, vars självbiografi jag just nu läser...
...

Lite Legalité

...

En statistisk uppgift som bör konfirmeras

Nu drar vi till en hög byggnad och ser på när unga människor i vita kläder bekänner sin Gudstro.

Jag har räknat lite på det och får inte helt ihop den offentliga statistiken andelen troende i åldersgruppen 14-17 år med antalet barn i höga byggnaden...

...

2012-05-11

Argument 28, därför vill jag vara barn igen


Jag läste i en bok om tabun att i Japan är nacken ett erotiskt område som man inte bör beröra om man saknar ett skriftligt eller muntligt avtal på förhand. I de flesta kulturer är det endast könsorganet och brösten som fungerar på det sättet. Det stod i boken att dessa områden har endast föräldrar till små barn och älskare tillgång till. Och små barn har i sin tur tillgång till en av områdena, nämligen mamman bröst.

Bilden ovan väcker hos oss frågan när ett barn är så gammal att brösten hos mamma igen är tabubelagda erotiska områden med no admittance.

Jag har grundsynen att alla får göra som dom önskar. Men när jag ser på bilden känner jag spontant ett litet obehag. Den fyraåriga pojken är så gammal att han troligen börjar bli medveten om ovanstående tabun. Eller, i alla fall. Någon gång från 0 år till tio år blir barnen medvetna. Och då är det dags att stoppa amningen. Här hemma hade jag börjat kräva mjölkstoppning långt tidigare.

När tycker du det är dags för ungen att stoppa och pappan att ta över?

Citat från en med handen i påsen

Bekämpning av orättvisor är sällan ett viktigt område för den som alltid fått en bit mer än dom andra i godispåsen...
Per A

...

2012-05-10

Småbarnspappans kokbok sidan 40Samma som sidan 38 men byt ut falukorv mot wienerkorv. Lägg eventuellt i lite
lök. Inte för att det förhöjer upplevelsen nämnvärt men det löser problemet
att man bör äta någon grönsak till varje måltid.

Här serveras rätten med överbliven halv smörgås från frukost. Notera att
mjölken skänkts i ett lila glas för variationens skull...
...

Tillägg: Grabben i bloggen bredvid hade redan paxat sidan 39 i kokboken så jag har ändrat till sidan 40. Fortsätt gärna kommer med fler recept. Snart har vi en smarrig kokbok på riktigt!!!

..

2012-05-09

Blasfemisk paragraf

I Danmark pågår just nu en politisk diskussion om att avskaffa den så kallade blasfemiparagrafen från straffeloven, en paragraf som förbjuder att man driver med religionen.

§ 140. Den, der offentlig driver spot med eller forhåner noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder.

Enligt denna paragraf kan man alltså bli straffad upp till fyra månaders fängelse om man till exempel hävdar att Jesus var en flopp för han gjorde bara en handfull under, medan till exempel Zlatan redan gjort tjugonio i år.

Vågar jag efter detta uttalande åka över bron imorgon?

Och hur kunde Jyllandspostens ansvariga komma undan med den där dumma publiceringen av förlöjligande teckningar på en profet. Har vi någon motsvarande lagstiftning i Sverige? Och tycker ni man bör få driva med religion?

Bild snodd av Elina Norén.
...

Några korta svar

Har fått en blogguppmaning från Jess. Låt mig se:


1. Om du inte fick heta det du heter i dag, vilket namn hade du då valt?
Jag tror jag skulle välja Maximilian Storvaldsson. Så där spontant.
 

2. Vad skulle du vilja vara bäst i världen på?
Nästan allt tror jag, men om jag bara får välja en sak skulle det nog vara musiker.
 

3. Tror du på ett liv efter detta?
Nej, men jag hoppas på att få leva gott så länge jag lever.
 

4. Bästa film du någonsin sett?
Skit också. Det måste nog bli sleepless in seattle. Nej. Det är ju jätteskämmigt. Måste tänka efter. I huvudet på han ni vet Malcovich. Det var som om jag hade hittat på den. Eller är det också inte en film man bör välja. Ben Hur då? Den kan ni väl inte ha åsikter om.  
 

5. Du ska ordna en stor fest med tema. Vilket tema väljer du?
Jag ogillar starkt fester med teman. Kanske ett tema om heterogenitet då.


6. Brukar du läsa ditt horoskop?
Nej. 
 

7. Om du bara fick välja en årstid resten av livet, vilken årstid väljer du?
Sommar i Australien


8. Är du klokare än de flesta?
Nej. Jag är genomsnittligt intelligent. Men jag har väldigt lätt att förstå the big picture, den övergripande iden.


9. Varför började du blogga?
Jag har alltid skrivit. Och tyckte det kunde vara kul att dela med mig. 
 

10. Vad är du bra på?
Jobba. Att vara envis och snäll. 
 

11. Vilket språk förutom svenska och engelska skulle du vilja lära dig?
Jag skulle vilja lära mig kinesiska och italienska 

2012-05-08

Småbarnspappans kokbok, sidan 38


Knaperstekt falukorv med al dente fullkornsfusilli, toppad med tomatketchup
och sötstark senap. Serveras med helt vanlig jävla standardmjölk, gärna ur
plastglas.

Sätt gärna på klassisk musik, helst någon symfoniorkester för ökad
njutning och för att överrösta barnens skrik & gnäll.

...

Ja, eller om ni kunde skaffa några tunna klienter

Tack RFSU för dom tunna kondomerna, men här blir det nog i alla fall rätt tunt.

Kan ni lansera något som får småbarn att växa snabbare och flytta hemifrån så är jag idel öra.

...

2012-05-07

Läskiga samtal

Vi har ett utländskt nummer som ringer till oss nästan varje dag. Jag har svarat två gånger och då har det varit någon som talar engelska med indisk brytning som förklarat att vi möjligen har ett säkerhetshål på datorn. De bad mig slå på datorn för att jag skulle kontrollera det.

Jag tycker det är väldigt ocoolt. När jag får mail från bedragare känns det helt opersonligt, men när jag talar med en person som försöker lura mig, då känns det riktigt jobbigt.

Jag kollade på nätet och kunde se att många har blivit uppringda av detta nummer, och någon hade konstaterat att det går ut på att få installerat någon typ av spionprogram på datorn så att de kan fubba till sig lösenord eller dylikt.

Hu vad läskigt

En fråga om kaffe, kaffeköer och människovärdeVi har en obemannad lyxkaffeapparat på jobbet. Där man själv kan trycka fram riktigt j-vla kvalitetskaffe. Latte och machiato, espresso och cappochino. Alltså nu snackar vi inte den där typen av maskinkaffe som smakar skit. Vår apparat ger Caffé-kvalité-kaffe. Det tar allt från trettio sekunder till någon minut för maskinen att utföra underverk. Och resultatet är ett kaffe man nästan älskar...


I morse, i kön fram till denna apparat kom jag på en sak. När jag står först i den kön är det självklart för mig att jag försöker att så snabbt och smidigt som möjligt bli färdig så jag minimerar tiden som mina kollegor efter mig ska vänta.

Det innebär konkret att när jag inte har någon bakom mig så brukar jag först trycka ner en gång espresso och därefter trycker jag ner en gång latte. Och om jag är riktigt kaffesugen kan jag tänka mig att avsluta med ännu en omgång espresso. Fatta vilket gott kaffe det blir! Men när jag har någon eller några bakom mig i kön skulle jag aldrig någonsin få för mig att ta flera olika kaffesorter.

Jag tror detta beror på att jag har en mycket grundläggande värdering att jag är värd varken mer eller mindre än någon annan. Om jag trycker flera gångar visar jag mina kollegor att jag anser att dom är mindre viktiga än mig. Ni kan gott vänta lite extra för jag ska minsann ha väldigt gott kaffe och nöjer mig inte med en tryck.

Med denna livsåskådning kan jag därför bli lite obekväm med framförvarande som skiter i detta och tar god tid på sig, och i några fall till och med står kvar en liten stund för att smaka på kaffet innan nästa person kommer till.

Är jag överdrivet känslig? Borde jag tänka om och tänka mer på min egen njutning och låta folk vänta tills jag har det perfekta kaffet?

..

2012-05-06

Vacker tanke, Franke

Jag skulle nog hellre önska att Franke blev  president i Holland

...


Pastaskruvad middagshumor

Den ordvitsiga familjen A vid middagsbordet:

Pappa Ordvits: -Nu äter ni upp er potatis och därmed pasta!

Mamma Ordvits: -Ja, annars ligger ni risigt till era knölar!

Pappa Ordvits: -Och då ska ni få se på andra potatisbullar

Mamma Ordvits: - Nu får vi nog sluta. Det börjar likna pennelism

(vitsigheterna al dente understrukna för ökad förståelse)


...

Jag blir låg på min högtid

Jag fyllde år igår. För två år sedan fyllde jag jämt, nu för tiden tycker jag jämt jag fyller år.

Ni som känner mig vet att jag brukar bli lite deppig när det nalkas. Så också i år. Jag har inte helt kommit fram till varför jag tycker det är så jobbigt. En liten halvfärdig idé jag har är att jag tycker att jag är färdig med allt här i livet. Jag har tre underbara barn. Jag har kommit så långt jag har kapacitet till arbetsmässigt och har samlat på mig precis alla prylar som jag behöver. Varje gång jag fyller år räknar jag väl därför på något sätt nedåt igen. Får se om jag kan tänka färdigt och komma med en mer nyanserad fundering härom.

Jag fick väldigt många gratulationer på facebook. Betydligt fler än jag trodde. Och det är väl lite så nu för tiden att det är med antalet hälsningar på nätet som man kan mäta sin popularitet. Så kram till alla er som var med och bidrog till mitt popularitetssjälvförtroende.

I verkliga livet valde jag att tillbringa dagen med fru och barn. Vi skulle egentligen åka iväg och hitta på något skoj (för barnen) men jag spelade fotboll med Johannes och blev helt svimfärdig. Så jag fick lägga mig och sova någon timme istället.

Nu grillar jag spareribs medan barnen badar. Vi har varit på Folkets Park i Malmö och åkt karuseller. Ingen av barnen vill åka de roliga karusellerna. Så jag sitter där i snurrande koppen, daggmasken och långsamma bergbanan för små och disfunktionella och tycker det är rätt tråkigt. Mitt hopp står till att vår minsta kommer älska farliga karuseller. Då ska det bli åka av...

2012-05-05

En dagboksanteckning från igår


2012-05-04 kl 12.30
Jag är på skolgården. Jag ska närvara på en lektion i sonens klass för att
jag är så hemskt intresserad av hur det går till i skolan nu för tiden (off record
är det som de flesta av er säkert förstår i själva verket min fru
som ansåg att jag bör vara hemskt intresserad av hur det går till i skolan
nu för tiden).

Jag blev superglad när jag såg min son stå och vänta på mig. När han upptäckte
mig började han hoppa och vinka. Av någon anledning ser han fram emot mitt
besök.

Undrar om jag får bevis om jag är smartare än en tredjeklickare.

Nu ringer det in...


2012-05-04 kl 14.00

Det var en intressant upplevelse. Shit vad en fröken måste tjata och skälla och
varna och tillrättavisa för att håll ordning. Vi hade läxförhör på tio ord och eftersom
jag förhörde Johannes på dem igår var jag kaxigt med. Men jag har blivit helt förstörd
av tio års danskinlärning så jag kan inte stava längre. Jag stavade fel till ordet "shoppa".

Vad är det för ett ord att lära sig? Jag tycker man skulle bannlysa det ordet i all svensk-
undervisning. 

2012-05-04

Jag är blott en liten ängslig clown


Jag önskar jag vore en stor komiker 
men blir uppfattat som en helt vanlig pajas 
och i själv verket är jag blott en liten ängslig clown 

En komiker är en intellektuell person som lindar in viktiga budskap i humor

En pajas är en sorglös man som aldrig på riktigt har något viktigt att säga

En clown är en ensam, ledsen gubbe som gillar lite för stora, färgglada kläder.

Jonas Gardell och Fredrik Lindström och Per Andersson arbetar med humor. Inte så svårt att gissa vem som är vem va?
...

Ett förslag som revolutionerar bilindustrin och toalettbesök

Jag är en stor förespråkare för effektivitet, standardisering och förenkling, och jag har därför funderat en hel del på hur man skulle kunna avskaffa högerstyrda bilar.

Jag sitter just nu och skriver på ett brev till bilindustrin i hela världen (utanför Storbritannien och dess gamla kolonier) där jag föreslår ett tvåpunktsprogram. Standardiseringen i bilindustrin skulle innebära besparingar på miljardbelopp som istället kunde investeras i utveckling av miljöbilar och, enligt mina preliminära beräkningar, ge en förskjutning på mellan hundra och hundrafemtio år på domedagen där miljöförstöringen ger en total kollaps av vår miljö. En bonus är att vi som önskar det skulle få det lite trevligare när vi bajsar, vilket jag återkommer till i punkt två.

Låt mig då beskriva mitt tvåpunktsprogram som innehåller just två punkter:

Punkt 1: Högerultimatum
Bilindustrin i hela världen ger Storbritannien och dess gamla kolonier ett ultimatum. "Gå över till högertrafik annars slutar vi leverera bilar". Engelsmännen får alltså välja mellan att flytta över trafiken eller att i fortsättningen köra runt i sina gamla MG cabriolet. Och gissa hur kul det är i ett land där det regnar tvåhundra dagar om året. 

Punkt 2: Post högerpost
En något svårare nöt att knäcka är hur vi gör med alla postutdelningen när vi endast har vänsterstyrda bilar.
Min första ide var att vi tillåter alla postbilar köra på vänster sida, men det skulle innebära att vi utsätter postverkets medarbetare för en kraftigt ökad olycksrisk. En i killgänget jag träffar en gång om året för en riktig brakfest är postman och jag skulle nog inte vara populär på denna tillställning om han nästa år kommer på kryckor eller, i värsta fall, inte kommer alls.

Så istället har jag kommit på en mycket kreativ ide med många positiva sidoeffekter. Vi monterar alla våra postlådor i mitten på alla villavägar så att postmannen i lugn och ro kan slänga ut vänsterhanden och leverera posten. Det innebär också att vi får en naturlig uppdelning av alla vägbanor och därmed undviker upp mot tjugofem procent av de småolyckor som idag sker på villavägarna. Och snacka om att detta både minskar kostnaderna i sjukvården och befrämjar grannsämjan.

När man nu ändå gräver i vägen kan man passa på att göra en snillrikt rörsystem som skickar posten under vägbanan och in i var mans hem. Vi blir nog tvugna att låta den enskilde husägaren bekosta i alla fall den del av rörsystemet som är på dennes tomt. Detta får då ske på frivillig basis så att de som önskar det hämtar sin post på gatan medan de som vill betala kan få fram posten till valfri plats i huset.

Själv kommer jag, och säkert många andra, att välja att skapa en leveranspunkt precis bredvid toalettstolen så att jag i lugn och ro kan sitta och gå igenom dagens brevskörd. Effektivitet och förenkling i ett och en stor förhöjning av bajsupplevelsen...

 Vad säger ni, vore inte detta totalt revolutionerande?

2012-05-03

Högspänning för höginkomsttagare

Jag måste anmäla mig till det där registret som gör att dom inte ringer och försöker sälja saker på vår hemtelefon. I Danmark heter det Robinson-registret. I Sverige Nix, va?

Jag måste anmäla mig för det är så synd om säljarna. Jag skojar ju alltid till det med dom så dom blir helt förlägna.

Nyss ringde Elpris.se. Dom ringde förra veckan också:

Elpris.se: Hej, jag heter Johanna och ringer från Elpris.se. Jag söker den i hushållet som ansvarar för ert elavtal. 

Per A: Ok, det är min tioåriga son, men han är inte hemma just nu

Elpris.se: Då får vi be att få återkomma...

Per A: Ja, eller hur?

Idag var det inte helt överraskande precis samma inledningsfras:

Elpris.se: Hej, jag heter Niclas och ringer från Elpris.se. Jag söker den i hushållet som ansvarar för ert elavtal. 

Per A: Ok, det är väl jag det.

Elpris.se: Bla, bla, bla, bla. Vi arbetar för att få ner elpriserna bla, bla, bla.

Per A: Det låter ju bra, men nu är det så att vi är höginkomsttagare i det här hushållet och vi är beredda att betala mer för att få en riktigt hög kvalitet på vår el.

Elpris.se: Så ni är inte intresserade?

Per A: Håller du inte med om att det känns rätt svårt att få hem denna?

Elpris.se: Jo, det håller jag väl med om. Trevlig kväll...

...

En kvalitetsdans med det svenska språket och en otacksam dotter

Dottern låg på skötbordet och jag krånglade med hennes pyjamas när jag kom på en väldigt trevlig ramsa:

Jag kunde knappt knäppa dina knappar för dom var knäppa, men nu är dom knäppta

Jag kom till och med på en passande melodi till ramsan och kände mig helnöjd.

Ja, jag blir ju så fantastiskt glad och stolt när jag skapar sådana här oerhört intelligenta och nyskapande ordvitsar.

Men det var lite som att kasta pärlknappar efter svin (för känsliga läsare vill jag förtydliga att jag absolut inte försöker likna min fina dotter med en gris. Uttrycket är så. På ett ungefär). Ja det var alltså lite som pärlknappskastning efter svin. För hon tittade bara upp och sade:  

-Pappa. Titta. Rumpa.

Hon är bara så barnslig. Och ouppmärksamt likgiltig för min kvalitetsdans med det svenska språket.
...

2012-05-02

En ickebrun icketapet

Jag har upptäckt en felaktighet i det svenska språket som jag tycker vi bör rätta till. Det heter ju:

Jag har en brun tapet -> Ental

Jag har två bruna tapeter -> Flertal

Men kolla nu här. Om det råkar vara så att vi saknar denna typ av väggbeklädnad:

Jag har noll bruna tapeter

Hänger ni med? Alltså om man inte har en enda jävla brun tapet då blir det alltså flertal igen. Visst är det djupt underligt och felaktigt?

Inom statistik och matematik brukar man kraftigt ogilla mängden noll. Den beter sig på helt andra sätt än både positiva och negativa mängder. Man brukar därför använda uttrycket "Ickemängd" som tydligare markerar att det egentligen inte ingår i talskalan. Kanske kunde man använda detta uttryck för att fixa till problemet? Men det hjälper inte riktigt att säga:


Jag har en ickemängd bruna tapeter, för det blir ju ändå samma knasiga flertalskonstruktion av det. Man blir tvungen att köra upp ordet icke direkt på färgen:


Jag har en ickebrun tapet blir dock felaktigt då betydelsen alltså ändras till att man har en tapet som har en annan färg än brun och hänsiktet var ju att fastlägga just att tapeter med färgen brun saknades. Man blir alltså tvungen att använda ordet icke två gånger för att man ska få rätt tolkning:

Jag har en ickebrun icketapet.

Ska vi inte enas om att vi ändrar på detta sätt?

TILLÄGG: Attans! Nu kom jag ju på att man kan byta ut noll mot ordet ingen, för då blir det plötsligt ental igen. Det räcker alltså att vi avskaffar ordet noll. Det tycks ju vara det som är boven i dramat. Eniga?


Jag har ingen brun tapet...


Fotbolls-Gunnars uttag

Mycket sladdar blir det med alla telefoner och datorer och hårfönar och brödrostar. Fick ett tips som jag provade, men det fungerade inte alls...

...

2012-05-01

...vad en riktig man egentligen tänker när han har ett verktyg i handen

...

Manliga och kvinnliga verktyg

...

Manligt verktyg

...

The making of a very very rolig vitsDN: Per A, du har ju den senaste tiden haft en enorm succe med bloggen och då speciellt med dina pratbubblor. Vad tror du själv det är som gjort dem så populära?

Per A: Jag tror det är för att jag är så snurrigt vitsig (notera torktumlaren i bakgrunden).

DN: Berätta om hur "Be Tong"-skämtet kom till.

Per A: Jo, jag var inne i tvättstugan för att hämta något tillhygge för att banka skiten ur min Webergrill när jag plötsligt kom på att det finns en massa roliga ord man kan skoja om med referens till verktyg. Så jag brände helt enkelt av en bild med kameran. Sedan har skämtet sakta men säkert värkt fram.

DN: Dina skämt har ju ofta många bottnar, och du har valt detta som ett exempel på det. Kan du utveckla?

Per A: Ja, i mina djupt intellektuella skämt finns ofta en mängd olika referenser gömda, vilket gör att olika människor uppfattar skämten på olika sätt. En del hävdar till och med att de inte är roliga alls. Men jag tror att allt är rätt så roligt om man bara anstränger sig lite.

I "Be Tong" får jag till exempel in en av mina bloggkompisar, Ting, i skämtet. Det är enormt kul. 

Så har jag referensen "Cement och betong" som ju också är stenkul. 

Och det som jag skulle vilja kalla huvudskämtet, att man ska be tången om hjälp när inte hammaren räcker till, det är så kul så jag nästan gör på mig. 

Så har jag på bilden en tröja från högstadietiden vilket flera gamla vänner har asgarvat åt. 

Till sist visste du att skiftnyckel heter "Svenskernögle" på danska, och då blir det ju väldigt roligt att jag är svensk. Detta är kanske något långsökt, men otroligt rolig. Inte minst när man betänker att jag köpt svenskernöglen i Danmark tillsammans med en Australiensisk kompis. Visst är det himla kul, ha-ha. 

Tyvärr har han försvunnit spårlöst från sitt hem i Sidney. Han hade lite skumma affärer så vi befarar att någon har dränkt honom i vattnet utanför operan. Så det är ju en extra bonusrolighet att jag skriver om betong. Hi-hi. Fatta vad han skulle tycka det skämtet var kul, om han inte var så sänkt...

DN: Ja, men tack för pratstunden då...

Per A. Men vänta! Ska jag inte berätta om dom andra roliga vitsigheterna jag kommit på runt min tång?

DN: Nja, jag tror jag är rätt nöjd och mätt....

Per A: Ok, men titta in på bloggen igen så får du se fler väldans roliga vitsigheter om min tång...
...