2012-06-12

Attraktiv eller misslyckad

Jag har alltid haft väldigt bra självförtroende. Jag är mig själv och de som vill får tycka om mig och dom som inte vill kvittar för mig. Jag tycker att jag är rätt underhållande att umgås med. Jag är jävligt nyfiken på andra människor och får mina kompisar att känna sig sedda och uppskattade. Jag är en supergod sparringpartner. De flesta jag känner anförtror sig till mig och litar på att jag har integritet. Jag är rolig på ett avslappnat sätt men alltid beredd att ta en djup diskussion. Jag är generös och tacksam. Jag lägger mig inte i mina vänners negativa egenskaper, utom när dom önskar hjälp att arbeta med dem. Jag finns där för mina vänner närsomhelst, var som helst...

Jag har alltid haft väldigt dåligt självförtroende. Jag försökte alltid göra mig till en annan än den jag var för alla tjejer. Jag blev alltid blyg och tyst och svår att umgås med. Jag var mer intresserad av att verka vara cool än att få tjejerna att bli sedda och uppskattade. Jag blev alltid kompis, men sällan älskare. Det var så tydligt att jag var intresserad att jag blev ointressant.

Jag har funderat mycket på detta. Jag kan vara så himla attraktiv, jag kan vara ett efterhängset plåster. I samma person har jag under mitt liv varit den perfekta killen och den dryga idioten som ingen vill ha.

Idag kvittar det. Jag raggar inte längre. Jag är därför för det mesta den attraktiva personen. Men ibland funderar jag om den där osäkra misslyckade kvinnojägaren finns kvar. Går jag omkring med en massa kvinnor som trånar efter mig som den självsäkra killen eller kan de se den andra fast att jag inte tar fram den?

Men, som sagt, det kvittar. Jag är bara lite nyfiken

2012-06-11

Vad kan man göra åt verklighetens bedrövelse?

På väg ut från arbetets parkeringskällare såg jag att det satt två personer. Tänkte först att det var några vaktmästare som höll på och laga något. När jag kom närmare konstaterade jag att det var en kvinna som låg som i fosterställning mot väggen och en man i träningskläder och gympaskor. Han satt med fötterna ut så jag inte kunde passera och jag stannade till for att vänta in att han drog benen tillbaks.

Då såg jag att han hade en rem runt armen, som kvinnan liggande försökte hjälpa honom att spänna, medan han i handen höll en spruta. Jag hann tänka att det var ett konstigt ställe att ge blod, så det måste vara något märkligt akutfall, innan jag fattade att paret valt backen upp ur vår parkeringskällare för att intaga sitt knark.

Mannen drog in sina ben och jag vinkade som tack och körde upp.

Tog telefonen och ringde till receptionen och berättade att vi fått knarkarbesök. Mannen i receptionen svarade att han fått veta det av någon annan och inte riktigt visste vad han skulle göra åt det. Jag svarade att han väl fick ringa politiet så dom kunde hjälpa dem därifrån.

På vägen hem funderade jag på paret i källaren. Det var någons barn. Någons barn som sitter där utan att bry sig om att folk ser dem förnedrade av drogabstinens. Det var också troligen någons syskon, kusiner, kompisar. Kanske var det också någons föräldrar.

Och min enda tanke var alltså att polisen borde köra bort dem så att vi inte skulle bli försenade hem och hämta våra barn på dagis. Dom var ett hinder i vägen för vårt normala liv.

Men vad skulle jag ha gjort. Ruskat om dem? Bjudit dem på en kopp kaffe? Tagit med dem hem?

Jag blir så jävla ledsen när jag då och då konfronteras med verkligheten precis så rå och orättvis och bedrövlig som den kan vara. Och sen efter en halvtimme sitter jag här med barnen förväntansfull på fotbollsmatcherna...

2012-06-10

Meny för dansk seger

Det är rätt segt idag efter en mycket trevlig kväll med vänner och vänners vän. Menyn gick i rödvita färger.

Förrätten var två smørrebrød, den ena med rostbiff, remouladsås och ristet løj, den andra en av Ida Davidsens specialare; dyrelægerens natmad. Krämig leverpostej, saltkött, sky (skysås med gelatin) och rå lök.

Mellanrätten blev första halvlek Danmark-Holland.

Huvudrätt en stor saftig oxfilé grillad på indirekt värme i webergrillen. Givetvis med fettet kvar så ytan blev knaprig och spröd. Till den rösti, grön sparris, bernaissås och ordinär grönsallad.

Till andra halvlek dubbel espresso på bönor från australiensiskt rosteri tillagat under överseende av rostaren själv.

Efter matchen en hallon-och rabarberpaj.

Mycket lyckad afton med vinst på alla plan...

2012-06-09Detta är för läskigt. Här kommer folk i sina glassbilar från hela landet för att i Guds hus be om förlåtelse och lova att dom framöver ska leva ett bättre liv. Och då står där en Hin Håles företrädare gömd bakom dopfunten och rånar dom.

Men får man verkligen köra in med glassbilen i kyrkan? Och kan någon vara vänlig att berätta på vilken ort denna kyrka ligger om man skulle få något man vill göra avbön på? Det framgår inte riktigt av artikeln.

...

Inköpslistan - De allra viktigaste nödvändigheterna att få med hem

Frun ville att jag skulle skriva inköpslista till hennes livsmedelsaffärsbesök:

Dricka - Vatten och läsk
Tvättlappar - pappers
Tandkräm - Två eller fler
Kärlek - Årskort
Sex - tolvpack
Bekräftelse - hel bal
Mjölk - tvåliters
Smör - till mackabruk
Bröd - ljust
Pålägg - Olika goda
Juice - både apelsin och äpple

Man får väl anta att hon kommer fatta vinken att jag längtar väldigt mycket efter henne just nu. Troligen kommer hon hem med en kartong drömmar...
...

Nä men oj vad vitsig den där Per A är

Nej, nu har jag varit allvarlig här i flera minuter. Dags att vara vitsig igen. Och så där interaktivt så att det vitsiga liksom först kommer i kommentarsfältet. Det vill säga. Här kommer några gåtor som är himla vitsiga. Och hemskt roliga. Och så:


Nils Adam Janson var som barn rätt jobbig. Han bråkade och slogs och smällde fönsterrutor. Han hittade på dumheter mest hela dagen. Många menade att det berodde på att hans pappa som sjökapten var borta rätt mycket. Nu har Nils Adam dock tagit sig samman och ska starta en textilaffär. Det har han alltid drömt om.

1. Vilken typ av textil passar det bäst att Nils Adam Janson säljer?

2. Men om han ska ge bort något till sin pappa, vad väljer han då?

3. Vad måste han lämna till Textilförbundet som påvisar att han har den erforderliga erfarenheten som krävs för att få Textilförbundets kvalitetsmärke på dörren?

4. Vad måste herr Janson på banken angående affärsidén för att få finansiering? 

5. Vad fick Nils Adam dåligt i skolan?

6. Vad önskar vi Nils Adam med sin satsning?

..

2012-06-08

Några fotbollsfrågor

Alltså den där Tjeckiska målvakten. Han har på sig en mössa. Är han förståndshandikappad på något sätt. Eller ska han köra moped hem? Fryser han? Det ser väldigt mysko ut. Jag kan inte riktigt ta honom på allvar. Har han alltid på den? Också till exempel i badet? Han verkar rätt duktig. Är det en turmössa? Är det någon slags religiös symbol? Nej nu chippade en ryss bollen över mössan. Inte var det en turmössa i alla fall.

Kaffemannens försenade ankomst

När vi var i Australien 2006-2007 blev vi överraskade över Australiensarnas inbjudande kultur. Vart vi kom bjöd totalt okända människor oss hem till sig och till sin släkt och vänner. -Jaha, ni ska till Melbourne, då  måste ni åka förbi våra kusiner. Ni kan få bo där om ni vill.

Jag minns att jag tänkte att så där vill jag också vara. Men sen kommer man hem och blir den inbundna och osociala svensken igen.

Förra veckan fick vi mail från våra goda vänner i Australien. De berättade att deras vän Adam skulle till Europa. Han äger ett kaffeföretag och ska försöka börja exportera till den europeiska marknaden.

Både frun och jag reagerade på samma sätt. Vi bör givetvis erbjuda honom att bo här när han är i Skandinavien.

Jag skrev till honom och erbjöd honom husrum och han tackade ja. Vi bestämde att han skulle ringa när han landade idag fredag, så skulle jag komma och hämta honom på flygplatsen. Sen ska vi hänga hela helgen. Kolla fotboll, sightseeing i Köpenhamn. mm.

Jag skyndade mig hem för att få igång grillen, göra pastasallad och duka bord. Jag hade givetvis tagit fram det godaste köttet från frysen. Eva slängde ihop en paj.

19.15 fick jag SMS från honom att han först fastnat i Bangkok och sedan igen i Frankfurt. Han skulle inte anlända Kastrup förrän sent ikväll. Han ringer imorgon bitti så jag kan hämta honom då.

Är det någon som är intresserad att komma över och äta upp några kilo kött, en tredjedels pastasallad, en halv paj (jag åt liite för mycket) och dricka några burkar öl?


2012-06-07

Fyrtioårs sommarplåga

På uppmaning av Fru Venus publicerar jag min gamla succehit "Fyrtioårsjubilar". Låten handlar om hur det känns att bli gammal.

Låten blev en enorm Youtubeframgång, den hamnade på diverse topplistor och vann flera prestigefyllda musikpriser. De flesta musikförlag hörde av sig och Bert Karlsson ville köpa rättigheterna och spela in den med Lasse Stefanz. Folkparkerna planerade sommarturné och hundratusentals kvinnor kom med skamliga förslag. Jag valde dock att ignorera allt detta för att fokusera på min starka karriär inom försäkringsbranschen.
2012-06-06

Men en björn eller häst i motorn hade väl varit lite förvånande...
Han kan inte varit särskilt förvånad, den brasilianske bilföraren. Pålleljud brukar vara från en häst, nalleljud brukar vara från björnar och och misseljud brukar vara från en katte. Dåligt av dem att glömma e:et bara. Praon igen?
...

2012-06-05

Snart fotbolls-EM

Picknick med storebrors klass. Mitt i fotbollslandslagets generalrepetition.

Jag spelade in. Men självklart sitter en oförstående förälder och säger slutresultatet.

Och hur kul är det att se nittio minuters inspelad fotboll när man vet resultatet.

Lite som att gå på toaletten med lös mage. Man spolar rätt många gånger...
...

Only one paperclick away

Gammelmedierna ser upplagorna minska och minska på grund av alla alternativ på internet.

Nu har många av dem insett att utvecklingen inte går att stoppa. Några tar till och med till sig ideer från internet och för in dem i papperstidningarna. Kreativt och nytänkande!

Snodd från VeckoVisObandad känsla

Inatt började minsta dottern plötsligt gallskrika. Hon hade troligen drömt något läskigt. Jag var först på plats och försökte trösta men utan särskilt mycket framgång. Så kom frun och klappade och nynnade och schyschade och dottern lugnade ner sig och sade:

-Bott Pappa... Mamma...

Alltså fattar ni? Översatt till mer nyanserad svenska betyder det hon sa

-Stick iväg ditt tradiga skrälle för jag bryr mig bara om min mamma och det är bara hon som kan trösta mig. Dig har jag inget till övers för, du är en värdelös gammal kuf. Stick...

Det gör ont när hon säger så. Ja visst, det är kanske vanligt, och det finns kanske någon naturlig barnpedagogisk förklaring, men det gör ont när hon väljer bort mig, när hon inte känner samma trygghet i mig som i sin mor. Jag känner mig misslyckad och bortvald. Denna förbaskade navelsträng till mamman som aldrig tycks ryckas ut, fast att jag vagt minns att jag försökte klippa av den efter födseln.

Det är liksom mamma, son, dotter och dotter som en enhet. Och sen jag som en jävla blindtarm. Bra att ha om det blir fullt med skit men i det flesta fall bara i vägen.

Fördelar och nackdelar - fordele og ulemper

Fördelar med att båda familjens vuxna arbetar i Danmark (och bor i Sverige):

1. Vi är lediga imorgon men våra stora barn går i skolan. Nu kan vi ta en härlig, lugn dag för "oss själva".

2. Vi är lediga imorgon men mina svenska kollegor arbetar och jag kan med ett leende på läpparna låta alla telefonsamtal ringa ut.

Nackdelar med att båda familjens vuxna arbetar i Danmark (och bor i Sverige):

1. Man får inte ha barnen på dagis när man är ledig och dagispersonalen vet om att vi arbetar i Danmark så vi har en liten flicka som ska hänga på som ett plåster hela dagen så att mina "oss själva"-aktiviteter är uteslutna, men fruns "oss själva"-aktiviteter är fullt genomförd. Mina kostade betydlig mindre (ingenting om man är vild och chansar).

2. Vi är inte lediga på onsdag men våra barn är det och vi måste ta semester för att ta hand om dom.

3. Vi jobbar på onsdag men kan inte få fatt på en enda svensk kollega för alla dödsviktiga utestående vi måste lösa när vi varit lediga en dag.

2012-06-04

Kuken i tvåan

Bloggen "Så vits jag kan se" har utsett årets vitsigaste bildvits. Juryns motivering:

Bilden förkroppsligar precis  den typ av humor som bloggen står för. Intellektuell, överraskande, flera bottnar, innehålland könsord och jävligt rolig helt enkelt. Vår enda önskan är att  redaktör Per A någon gång då och då kunde komma upp i varje fall till tio procent av kvaliteten i årets vitsigaste bildvits.Henrik Göransson har gjort bilden och Åsa, från en hemlig klubb jag är med i, uppmärksammade mig på mästerverket. 
...

2012-06-03

Karl fylld av nedgrävda ordspråk

 Jag skrev en kommentar på Ketchupmammans inlägg om nyfyllda poolen. Kom på att kommentaren har rätt bra potential som universellt bevingat ord:

Många blir förvånade när dom inser 
att pooler egentligen bara är nedgrävda 
jävligt stora badkar...
Per A 
...

DN ändrade sig...

Igår

Idag


Jag har kontaktat chefredaktören för en kommentar, men hon/han henvisar till praoeleven...

halvbla lolighet


Det är väl det man har om man skrapar fram en storvinst på
kinarestaurangen?
...

2012-06-02

Hen håle

Inte nog med att någon har hittat på ett nytt uttryck för ickekön, nu har uttrycket gått och fått fyndighetspris.

Eller så har morgontidningarna beklagligt nog tagit till sig av ickekönsuttrycket.

Eller så är det så att en ung något berusad student fått sommarjobb på DN:s kvällsredaktion och att hen har stavat lite tokigt.


Att våga vara unik

Vi förlöses in i denna världen till en individ, helt unik
Men de flesta av oss slutar precis som alla andra lik
Vi vill bli sedda, men inte sedda som annorlunda
Och sålunda
Smyckar vi oss och gör oss till
På samma sätt som individen intill
Men inom oss vi alla vet
Att det är det annorlunda som är normalitet
Tänk om ingen strävade efter att vara som någon annan person
Då skulle vi verkligen vara en på en miljon
Då vore det unika unikt, men ändå normalt
Och då hade varje person sitt eget liv... vågat valt

Per A...

På riktigt galghumör

...

Alternativa rubriker:
  • Näsa för galghumor
  • Han såg ut som ett frågetecken i pannan
  • Den gubben har bara en massa skit i huvudet

Rör inte mina strån, för de rör inte dig

Källa: Ospecificerad öppning


Jag är så trött på det behåringsäckel som brett ut sig likt en ryamatta över västvärlden.

Idag finns det folk som svimmar av förskräckelse om det sticker ut en liten tuss här och där, och man riskerar att hamna som förstanyhet i rikstäckande TV om man undlåtit att ansa sig vid fel tillfälle.

Nu får det vara slut. Jag har startat en protestaktion på nätet som jag kallar:


Rör inte mina strån, för de rör inte dig 

Jag uppmanar nu alla håriga vänner att gå med.

Jag har länge känt mig kränkt och förbannad över utvecklingen och efter den fruktansvärt mansföraktande incidenten hos frisören bestämde jag mig för att agera.

Där satt jag nöjd och glad när plötsligt den unga kvinnliga frisörtjejen utan förvarning riktade saxen mot mina ögonbryn ansade och klippte urskiljningslöst. Min chock var så total. Jag kände mig totalt blottad och naken. Jag var så generad att jag för ett tag blev stum och innan jag fick ord i munnen hade hon hunnit snaggat håret i öronen och varit inne och vänt i båda näsborrarna.

När jag lugnat mig något och fått talets gåva tillbaka berättade jag hur kränkt jag kände mig och förklarade mina ögonbryn-öron-och näshårtussars symboliska värde i kampen mot det hårförvridna samhälle vi lever i.

Jag såg både förakt och äckel i ögonen på den unga kvinnan medan hon samlade upp det som gick att rädda från golvet.

Nu har jag, vart jag än går, med mig påsen med hår i innerfickan och den ger mig styrka när jag debatterar med alla hårmotståndare som hårnaket går omkring fritt i vårt samhälle.

Och ibland tar jag upp påsen, smeker över den och minns hur fri och oberoende jag kände mig med naturliga håriga kroppsöppningar och tackar gudarna att hon inte hann tvinga upp min rumpa i vädret och barbera där innan jag stoppade hennes kränkande behandling...

...

2012-06-01

Bara barbara


I leksaksaffären fick jag ett plötsligt sug efter att köpa en uppblåsbar
leksak. Jag lyckades dock motstå frestelsen och nöjde mig med en bild på
alla söta mammor i bikini...
...

2012-05-31

Friheten att välja att vara en sten


Om man inte har några val,
ja då vore man blott
som en sten.

Och vem vill väl vara en sten?

För till och med stenarna själva
drömmer om att få dansa balett
på den kungliga operan,
eller kanske om en stilla hemmakväll
med frun och småstenen.

Men stenarna. Dom har inget val.

Frihet är lyxen att kunna välja.
Men är total frihet det vi vill ha?

Valet att inte gå till arbetet en dag,
att kissa i grannens sandlåda, att
slå ned den som opponerar sig.

Nej frihet mår bäst av att sättas i en ram.
För att göra ramar behövs spikar.
För att kunna göra spikar krävs att det är relativt få val.

För att välja av ett oändligt antal alternativ kan vara ett fängelse.

Således behöver vi inskränka friheten något för bli riktigt, riktigt fria...
...

2012-05-30

Bella Sky


Ett hotell och konferensanläggning i Köpenhamn. Kapaciteten är tusen hotellrum. På tjugotredje våningen en brygga mellan det två lutande tornen. På mitt hotellrum på elfte våningen lutade byggnaden nedanför inåt vilket gav en svindlande känsla.

Det är tjugo minuter med tåg till Malmö arena så här kan man bo när man åker till Euroschlagerfesten nästa år.

Eller så kan ni få bo hemma hos mig. Cykelavstånd till festen. Kapacitet två-tre hotellrum. All inclusive.

Imorgon blir det tidiga morgonflyget till Stockholm för blixtvisit på Sverigekontoret.
...

2012-05-28

Jag kan skriva ut detta inlägg, fallera

I julas bestämde Eva att utföra den av mor och farföräldrar sedan länge efterlängtade uppgiften att skriva ut foto till diverse ramar. Mor och farföräldrarna har sedan snart två år velat komplettera sin samling av bilder på barnbarn.

Jag köpte in färgpatroner och bytte de flesta så det var full sprut i kistan. Efter två tre kort sade printerskrället upp sig.

Igår fick jag äntligen tid och lust på samma gång och läste in mig på vad blinkningarna betyder som den döda printern utstöter med error-gul färg.

Färgpatronvagn ej korrekt insatt eller defekt lät felet ungefär. Jag tog ut den och torkade lite och låtsades inför de samlade barnen att jag förstod vad jag sysslade med. Drog ut sladdar och tryckte in mejsel på några ställen och berättade att jag nu utförde en resetmanöver. Fibblade tillbaks allt på plats men konstaterade att det lyste gult likafullt.

Så idag åkte jag ner till Mediamarkt med färgpatronvagnen, en liten plastdims, och frågade vad det skulle gå lös på att få en ny:

-Du får ta kontakt till tillverkaren, vi handlar inte med sånt, blev svaret.

Låt mig gissa att en såndan där plastdims går lös på 300 spänn. Chansen att detta löser problemet är 50%, och om det inte blir löst skulle jag så bända loss något annat och köpa den också. Vi skulle vara framme i vinterdagjämning, och troligen till en kostnad på några tusen.

Jag bestämde mig för att köpa en ny printer och slänga den gamla. Jag hatar att det ska behöva vara så. Det är så emot mina principer. Men alltså. Våra föräldrar hinner ju dö ut innan dom får sina väggar kompletterade. 900:- för en printer som kan allt. Skriver ut sketabra bilder. Man kan proppa in kameror direkt i printern. Man kan scanna och spela musik på den. Man kan allt!

Sorry alla miljökämpar där ute...

...

2012-05-27

nudistgympa


Jag kunde inte motstå frestelsen att kika in genom fönstret.

Men nej, inte en enda kvinna (eller man) klädd bara i skor fanns i lokalen.

Något besviken satte jag mig ner igen och funderade på varför jag alltid tolkar in nakenhet även i dom enklaste budskap....

...

En ballongsprängsning, en infarkt, en bloggkompis, och en dröm

Ibland fantiserar jag om att Sveriges befolkning sitter och väntar på mig. Tålmodigt väntar dom på att jag ska hinna uppleva min dag för att sen sända ut en rapport här på bloggen.

De flesta dagar är jag så himla nöjd med att bara få skriva till mig själv och ser det blott som en lyx att någon läser det jag skriver. Men ibland drömmer jag om att alla där ute verkligen bryr sig och längtar och vill veta.

Vad har nu hittat på idag. Undrar vad barnen har sagt för något skojigt. Undrar just vilka nydanande ord han ska komma med denna gången. Vilka har han träffat och vart är han på väg. 

Sådana dagar går jag något otillfredsställd till sängs. Men de flesta nätterna somnar jag in med ett leende på läpparna.

Idag hemma hon pappa talade vi om hans sjukhusvistelse. När vi var i Paris fick han en hjärtinfarkt och jag väcktes sent en kväll på vårt hotellrum av min syster som ringde och berättade. Jag chansade med att vänta till dagen efter med att bestämma om vi/jag skulle åka hem, och dagen efter visade det sig att det var en liten rackare och att pappa var utom akut fara. Så vi stannade. En lyckad chansning denna gång.

Idag var jag hemma hos pappa för första gången sedan det hände och oj vad mycket kraftigare våra kramar var, och oj vad mycket mer vi fick talat varmt med varandra. Det känns plötsligt på riktigt att han någon gång om inte så många herrans år inte kommer vara här bland oss längre. Det är ju så livet är uppbyggt och jag accepterar det och min far accepterar det och har bestämt sig att leva så lyckligt som bara den tills det är dags.

Han berättade i alla fall att han varit inne på en kranskärlsröntgen i Kristianstad och det blev lite komplikationer så han fick stanna där ett tag. Jag kom då att tänka på bloggkompisen Maria som befinner sig på samma sjukhus (om jag har fattat det riktigt).

Maria berättade för ett tag sedan i en kommentar på min blogg att hon hade några gamla gubbar som rumskompisar och att de var allt för gamla för att hon skulle kunna återberätta det skämt hon då i allt elände skrattat åt.

Idag hemma hos min kära far kom jag plötsligt på att just min söta lilla gamla gubbe till far ju faktiskt kunde vara en av de där äldre gentlemännen som Maria refererade till.

Shit vad det hade varit kul och bevisande att -lika orättvis som världen är, lika liten är den.

Men det var nog inte min far som var Marias gentleman. Det enda yngre fruntimmer min far kunde minnas var en tjej från Ystad som skulle ballongspränga en förstoppning.

Så vi får väl tyvärr konstatera att denna gången var världen inte riktigt så liten. Bara orättvis.
...

Svårt välja till svär

Jag och storebror skickades mot vår vilja till blomsteraffären för att köpa arrangemang till morsdag.

Jag är varken duktig på blommor eller kunnig om vad tanter vill ha och sådana uppdrag slutar därför oundvikligen med att jag köper allt för dyrt. Och storebror tycks också sakna tillräckligt intresse för Sveriges flora för att komplettera min personlighetsbris.

Jag frågade, innan vi gick in i affären, om jag fick skoja till det och fick godkännande.

Så när Pamela, lokalsamfundets blomhandlare, kom fram frågade jag henne om dom hade någon köttätande växt ty vi ämnade ge svärmor en morsdagsgåva.

Pamela hade så klart hört det förr men log ändå artigt och framvisade ett fullgott alternativ; en stor växt med tiotalet illröda chilli-frukter hängande.

Vi stod ett tag och övervägde denna humoristiska gåva. Svärmor skulle nog tycka det var kul, men storebrors framtida frus svärmor skulle nog ha sänt oss tillbaka för att byta.

Så det blev till en dubbelt så värdefull orkidé istället.

Min aha-upplevelse i blomsteraffären känns överväldigande just nu:

I alla kvinnor finns det en vilande latent svärmor gömd och bara väntar på en svärson eller svärdotter för att aktiveras.

Bumpy ride

Jag vet inte om ni känner igen er. Men när jag skriver ett inlägg efter ett par glas vin brukar jag direkt efteråt känna mig ytterst nöjd med resultatet.

Dagen efter. När jag läser igenom brukar jag förundras över den ringa kvaliteten.

Ja visst. Det blir ofta intressant, kreativt och det skrivna tar sig på nya spännande vägar jag inte hade kört nykter. Men jag finner många exempel där jag borde gasat mindre och där jag totalt missat att bromsa upp och tänka till.

Texten innehåller alltid överträdelser på språkliga konventioner jag inte brukar bryta och ofta många småfel, och syftningsfel där jag tydligt minns vad jag menade men det som står i texten betyder något annat.

Summerat är det en betydligt vingligare färd än vad jag trodde.

Ni förstå nog vart jag är på väg;

det är förbannat gott att det är bloggning och inte bilkörning jag ägnar mig åt när jag druckit...

Ska vi inte allihop bara vara överens att vi kör det så framöver?
...

Förbannad lögn och Aftonbladet

Just nu har 100% svarat "ja" på min bloggenkät på frågan:  

Har du någonsin varit inne på bloggen "Så vits jag kan se"?

Kan jag nu dra slutsatsen att alla bloggläsare i världen, eller i alla fall i Sverige läser min blogg.

Nej naturligtvis inte, det förstår ju de flesta utan några vittgående statistiska kunskaper. Eftersom enkäten uteslutande finns på min blogg kommer alla som svarar sanningsenligt trycka på "ja".

En sådan enkät gör ju bara en totalt korkad människa eller en vitsig bloggare tänker ni. Men tyvärr är det mycket långt ifrån sanningen. Den här typen av totalt värdelösa enkäter finns på kvällstidningarnas nätsidor. Och hade journalisterna nöjt sig med det hade man kunnat avfärda det som korkad journalistik. Men det är mycket värre än så. Kvällstidningarna gör också "nyheter" av korkade enkäter.

Jag har sett många exempel genom åren men förstapriset tar nedanstående enkät från Aftonbladet.se:
 
källa: Veckovis
Utan att ha bevis på det skulle jag kunna tänka mig att resultatet från denna undersökning sedan använts i artiklar på Aftonbladet.

För den som har läst lite mer statistisk teori är det mycket lätt att hitta mindre allvarliga, men lika felvisande undersökningar som används av både morgon-och kvällspress. Journalister får inte (vad jag vet) någon utbildning i journalistik men får i sin yrkesutövning göra och tolka statistiskt material. Jag minns att på en av grundkurserna i statistik hade vi en bok om källkritik som var fullproppad med exempel på felaktigt ställda frågor och felförtolkningar av enkätresultat som blivit till artiklar i tidningar.

När du läser sanningarna i tidningen framöver bör du alltså vara kritisk, inte bara mot allt de fritt ljuger ihop, vinklar och skapar genom provokation i kvällspressen, men också mot till synes seriösa artiklar i seriösa tidningar som bygger på ogenomtänkt eller feltolkad statistik.

Och ni har ju hört det förr. Det finns lögn, förbannad lögn och Aftonbladet

...

2012-05-26

Nu ska vi äntligen få veta...

Jag är nyfiken på hur stor andel av världsbefolkningen som är inne på min blogg och har därför gjort en liten enkät till höger.

Zero Google spotting

Jag har en greja jag kan få för mig att syssla med när jag inte har något att ha för mig (detta inträffar dock inte så särskilt frekvent).

Det är en sorts ensamunderhållning, som typ patiens fast med datorn och utan kort och lite mer meningslöst.

Jag googlar ord som jag själv kommer på. Och tävlar om att det blir så få träffar som möjligt. Troligen är jag inte helt ensam om detta. Det finns säkert till och med någon slags intresseförening. Men ändå. Idag hittade jag några rätt bra icketräffar:

Mjölkastång - Ett annat ord för det manliga könsorganet - O träffar
Snabbvaran - Ett litet djur som levererar ut mat på ett effektivt sätt - 36 träffar
Vankeltalang - En person som är ytterst osäker på om han har det som krävs - 0 träffar
Budsket - När man ger upp arbetet med att planera framtiden - 552 träffar

Något sämre gick det med
Bracell - Ett väl anpassat trångt avlåst utrymme i ett sydamerikanskt land - 9.580 träffar
Varblomma - En blemma på huden som liksom bildat en fin blomma - 307.000 träffar (dock de flesta troligen på ordet vårblomma)
Fackultet - En organisatorisk enhet på ett universitet som forskar inom ämnesområdet penetration- 41.500 träffar
Mattematik - När en hundägare räknar ut hur många hundar av kvinnligt kön denne har - 75.900 träffar


Utmaning till alla med slutsiffra 1-9! Vilks 0-ord hittar ni?
...

2012-05-25

Mareritt för Marit

Jag kan inte hjälpa det. Jag är varje dagisfrökens skräck.

I morse lämnade jag minstingen på dagis och pga sjukdom var det bara en fröken där med tolv-tretton barn. Och den enda fröken här till morgonen var otillfredsställda Marita.

Känner ni henne (ja ja, eller honom, men för att underlätta berättelsen så gör vi en förenkling till att det är en hon. Går ni med på detta fast att jag nyss skrev ett mansgrisinlägg om p-piller. Jag lovar att jag ska sona mitt straff genom att vara totalt jämställd mot min fru hela nästa vecka)?

Hon är sträng mot barnen, har väldigt kort stubin. Snackar illa mot sina kollegor till oss föräldrar, tar inte upp och tröstar barn som gråter utan får istället en bister min, talar tydligt om vilka regler som gäller om man ringer och säger att man är några minuter försenad osv. Hon är tydligtvis inte alls glad för sitt jobb. Borde jobba med allt annat än människor. Jodå, ni känner henne från de flesta serviceyrken.

Jag är alltså varje dagisfrökens skräck. Och stränga Marits totala mardröm. Helvete på jorden.

Minstingen var inte på bra humör när vi kom och jag fick pga personalbristen sitta och hålla i henne i väntan på att någon kom som ville ta hand och trösta min dotter. Det roligaste jag vet är att skoja med barn. Och jag är jävligt bra på det. Jag är väldigt, väldigt rolig. Tycker barn. Barn kan kissa på sig när jag håller på. Jag kan få för mig att göra en sådan där Mr Bean -låtsassomna och sakta hamna ner på en hög på golvet. Jag kan få för mig att börja intervjua min dotter varför hon gråter och avsluta varje mening med en fis eller rap eller hick (allt med munnen givetvis). Jag kan trollbinda en hel skolklass om jag vill. Jo så är det.

Och jag fick dumt nog för mig när jag satt här med en gråtande unge i famnen att jag skulle skoja lite. Och fick alla barn att glömma att dom åt. Alla barnen satt och storskrattade och jublade och klappade händer.

Surmarit försökte då bringa ordning på det hela genom att börja skälla på barnen. -Sitt åt rätt håll Elvin! Sluta skratta Elsie! Ät nu upp din gröt Valencia! Det enda hon sade till mig var att klaga på att hennes kollega borde varit där vid detta laget. Och jag skojade vidare genom att låtsas allvarlig när fröken talade med mig och prutta med munnen när hon vände ryggen till. Aj vad Marit inte blev glad...

Maskulinismens förfall

P-piller för män. Den sista resten av det mansdominerade samhället som försvinner. Nu kan vi inte längre säga att:

 -du får ju skylla dig själv att du missat pillret, jag tar inget ansvar.

Det kan utveckla sig så illa att vi får hela skulden och att det runt om i små billiga tvårummare i framtiden kommer sitta en massa medelålders ensampappor.

Denna utveckling måste stoppas.
...

Hämtmat

Alltså jordnötssås. Är inte det lite väl mycket åttiotal över det.

Jag fick det till kycklingspetten i thai-restaurangen.

Minstingen sade inte något särskilt när hon fick det i munnen, men hon frynte på ett sätt som såg ut som att hon tänkte att det var just lite mycket åttiotal

2012-05-23

It's all in the blick

Idag fick jag veta att jag är för snäll.

Några tips på bra övningar jag kan göra för att bli mer elak?

...

Söker ni en cool man? Vänligen cirkulera.

Hemkommen från lokala ICA påpekade storebror att min gylf var öppen. Jaha,det förklarade ju dom ovanligt många blickarna från kvinnor i butiken.

Attans, när många kvinnor tittar på mig får jag alltid för mig att jag plötsligt blivit en hunk.

När jag skulle korrigera, blev jag förvånad för gylfen gick inte upp. Det saknades liksom en sådan där metalldims att dra i.

Efter någon minuts felsökning konstaterade jag orsaken;

jag är en pinsam meganörd. Jag skulle inte ha lov att vistas ute bland människor.

Från sexy hunk till meganörd på en minut. Det är tungt nu...


...

2012-05-22

Ändligen fick jag klarhet på sexbilderna


Jag blev väldigt konfunderad härom dagen när jag skulle förbi denna bil. På nummerplåten kan man läsa RV6BLDR.

Min hjärna tolkade det direkt till ordet RÖVSEXBILDER. Personen i bilen har alltså en porrsida på nätet som specialiserar sig på analsex. Att det finns sådana sidor på internet gör mig inte så där förvånad för jag har ju hört att nu för tiden trycker killarna in den lite varstans. Inte alls som på min tid när vi snällt låg där och petade och gnuggade tills flickan kände sig nöjd och tydligt markerade det korrekta ingångshålet. 

Men alltså hur kan en person få för sig att vilja köra omkring i en bil som gör reklam för en snusksida för bakåtsträvare? Han måste ju vara helt sjuk i huvudet.

Jag googlade för att få klarhet (drog ner gardiner och blundande med ena ögat för att vara på säkra sidan) och då visade det sig att min hjärna dragit mig i rätt så fel riktning. Förkortningen står för RV6-Builder och RV6 är ett modellflygplan. 

Och jag hittade inte en enda bild av något flygplan på väg in någonstans...

...


Bilbildsminne


Istället för att lita på mitt närminne sätter jag nu för tiden min tillit
till minneskortet i min telefon. Det senare har ännu ej svikit mig. Men när
det väl kraschar är det väl betydligt mindre chans att det plötsligt dyker upp
igen.

Här ses min senaste minnesbild av platsen på flygplatsen där jag
placerade bilen.

Snacka om att ha fått fotografiskt minne på gamla dagar...
...

2012-05-21

Att skita på sig och Västkuksten är Bästkuksten

Hittade en blogg som samlar på roliga klipp från tidningar mm, VeckoVis. Här två roliga exempel:


Texten ska vara Suit yourself, men reflexen i vattnet gör att det skiter sig

Denna annons gör en stenhård

Det är ju lite synd om Elin

Röven bland löven vad det finns bloggar! Jag har varit inne och kollat runt på Bloggportalen. Och shit vad det dräller av dem. Hundra tio tusentals.

Jag råkade hitta Elin Fohlins blogg. En av de största bloggarna i Linköping. Och jag tyckte lite synd om henne för att hennes arm är så himla krokig. Jag skrev därför en uppmuntrande kommentar:

Har du tänkt på att ditt namn blir Nilhofnile baklänges. Det tycker jag är roligt.

Jag hoppas att Elin blev glad och liksom för några sekunder kan garva åt alltihop och glömma sin sneda arm.

2012-05-20

Kanske en kreativ karriärmöjlighet ändå...

Pappa: -Så, slappna nu av så du får sova. Kom ihåg att du ska till skolan imorgon.

...

Storebror: - Pappa...

Pappa: -schhhhhh... sov nu gubben...

Storebror: - Men pappa, bara en sak.

Pappa: -Ok, en sak, sen måste du sova.

Storebror: -Jo, pappa, du vet det där programmet , "Fiska med Anders".

Pappa: -Hmm, jo, ja, jovisst.

Storebror: - Jo alltså pappa, du skulle också kunna ha ett sånt program.

Pappa: -Jo, visst. Eller, hrmm, alltså hur menar du då?

Storebror: - Jo pappa, ditt program kunde heta "Bajsa med Per".

Pappa: -Ja det kunde det kanske. Men det är kanske inte helt så jag vill bli ihågkommen för eftervärlden. Men talangen finns där, det medger jag.

Storebror: -Sov gott pappa.

Pappa: -Sov gott min lilla tänkare...

...

Om man kan mäta lycka, var vänlig kom och mät här nu

Alla ungar i kvarteret har samlats i parken framför vårt hus och spelar fotboll.

Jag grillar kotletter från lycklig gris, eller han var i alla fall lycklig innan han blev grillkött.

Solen har lyst och värmt hela dagen och jag har påtat i trädgården.

Närmast bottnad livsnöjdhetsmätare i denna sekund.

Mer sekunder som denna åt folket!
...

Disney disnille


Frun köpte några böcker med beskrivningar hur man tecknar Disneyfigurer,
och jag har suttit och gjort några av barnen utvalda karaktärer som dom sen
målat.

Då kan jag alltså kryssa i ännu ett område där jag är en kreativ själ
instängd i en totalt talanglös kropp.

Men kul är det och barnen är stolta att far klarar efterlikna deras
favoriter med 65% samstämmighet.

En av teckningarna har mellantjejen ritat, jag berättar inte vilken utan
ger det som gåva till er slutledningsförmåga att försöka lista ut.
Svårighetsgrad 28.

...

2012-05-19

Bajsjournalistiken från Kvällen har nått Morgonen

Jag tröttnade ju för ett tag sedan totalt på kvällstidningsgluttandet på nätet. Jag bestämde mig att sluta läsa nätAftonbladet och gå över till morgontidningarna på internet. Jag startade till och med en gruppen "Vi som slutat läsa aftonbladet" på Facebook. Den blev kanske något mindre succefull än jag hoppats på, men betydligt mer framgångrik har min personliga bojkott varit. Jag har helt klart blivit en bättre människa av att skita i kvällspressen.

Men det irrelevanta lort dom skriver i kvällstidningarna börjar tyvärr mer och mer snika sig in i morgontidningarnas artiklar. Se till exempel dessa exempel från DN.se idag:

Här talar vi ju inte direkt stort internationellt nyhetsstoff...

Fyndig rubrik a la "skapa snaskig rubrik av ingenting"

Kändisjournalistik som i vilken Vänt i Häcken som helst

Notera särskilt amatörkvällstidningstidningsankan JANPANSK

Och imorgon skriver dom om hur generade en hel värld är över alla tusentals människor som heter Dick.

Ja kattugglor och rökande norrmän har ju alltid haft issues

En tv-recenssion som urartar


Jag såg en intervju med Alexander Bard på TV igår. Han är en sådan där
person som jag bara spontant ogillar. I de sammanhang jag upplevt honom
känns det som att hans ego, hans forcerande argumentation och provocerande
framtoning slukar all energi i lokalen han befinner sig. Han äter liksom
upp allt potentiellt intressant hos andra personer och detta retar upp
min rättvise-gen och min "tro inte att du är något förmer än andra"-känsla.

Jag sade till och med högt till frun när vi hamnade mitt in i intervjun
under en närliggande kanals reklampaus, att usch han gillar jag verkligen
inte.

Men det var en mycket bra intervju, och jag uppskattade hans
filosofiska och intellektuella monolog. Ja utom det där med att han talar
så positivt om droger. Om han nu tvunget måste berätta att han bara har
positiva erfarenheter av sina trippar så borde han som offentlig person i
alla fall ta ansvaret och också förklara att han turligt nog ej har en
missbrukar-gen och han borde kraftigt varna för det faktum att det är
hög risk att bli beroende och att det oftast innebär ett helvete resten av livet.

Han fick frågan om han är bi-eller homosexuell och hans svar var
intressant. På samma sätt som USA:s president väljer att kalla sig svart
även om han har en vit och en svart förälder så kallar han sig bög fast han
attraheras av både män och kvinnor. Han argumenterar som så att de
heterosexuella inte behöver något stöd och han kan på detta sätt ge
all solidaritet till den svagare gruppen.

Jag funderade lite vidare och kom att tänka på att bögar ju är lite som
vegetarianer, de väljer helt bort det goda köttet. Bisexuella är som
allätare. Själv älskar jag det goda köttet och avstår helst från grönsaker
så länge det är möjligt. Men om alla kossor plötsligt försvann från jordens
yta, ja se då hade jag nog till sist blivit så hungrig att jag tuggat i mig
en och annan morot. För med eller utan nötkreatur och fläskkött behöver
jag kärlek, massor av kärlek.

Men aldrig i livet skulle jag krama Alexander Bard. Om vi så var de sista
kvar på jorden. Kanske om han rakade skägget och skaffade hår. Och tog på
sig ett par långbyxor. Nej förresten inte ens då. Jag kan bara sträcka mig
till att han får hålla handen och viska provocerande saker i mitt öra...

Jo det är nog så att om jag nu måste krama en kille bör ha vara en mer
tystlåten typ med en smärt kropp med mycket höfter. Han bör ha en
sommarklänning och långt hår gärna uppsatt i någon slags fläta. Och tuttar
bör han ha. Och helst ingen snopp. Sådana har jag nog av, jag har burit omkring
på en i hela livet, den mesta av tiden till ingen nytta.

Nej hur jag än försöker argumentera och fundera; jag är och förblir nog en
hardcore heterosexuell medelsvensson.

...

2012-05-18

En rektor som tycks var helt dum i huvudet

Sonen skulle berätta en historia om den nya rektorn som snart ska starta på hans skola:

Son: -Den efterblivna rektorn heter Kenneth.
Pappa: -Oj då, e han dum i huvudet?
Son: -Va? Eh, det vet jag inte riktigt
Pappa: -jo det är han nog utifrån den information du nu vidaregivit
Son: -Jaha


Tillägg: Det kan möjligen uppfattas som kränkande när jag på min blogg skriver om min sons felanvändning av ord. Notera att jag har fått ett skriftligt godkännande från sonen samt dennes moder att jag får publicera detta inlägg. Jag har muntligen fått ok från samtliga mor-och farföräldrar. Sonens systrar har nickat. Jag har också skickat förfrågan till Barnombudsmannen och Malin Wollin men tyvärr inte fått något svar, men valde då att chansa och publicera utan deras bedömning.


Hold your arms straight and hope he/she doesnt biteFör mig kvittar det totalt om männen är straighta eller homosexuella eller veganer eller okyssta. Men varför måste han stå där med snoppen inkörd i ett skåp. Och hur kul kan det det vara att sitta där inne i skåpet och inte se någonting medan hon/han håller på?

...

2012-05-17

Ad luna in flamma gloriaHemma igen efter att vi köpt upp alla grejor som fanns att köpa på Eurodisney.

De största minusarna var restaurangerna. Bara skräpmat till dubbla priser. Och köerna så klart till alla attraktioner.

Plus till att båda stora barn vågade upp i de grymma karusellerna jag ville åka.

Jag gillade verkligen Star Tour - en simulator i starwarsmiljö som var riktigt bra. Och Space Mountain Mission 2 som var en berg-och-dalbana förklädd till en resa till månen. Båda karusellerna var mycket väl genomförda med intressanta saker att se i kön och bra drag under galoscherna.

I kön till Star Tour fick man till exempel möta R2D2 och några andra robotar, och i utgångshallen var det uppbyggt som en ankomsthall på en flygplats på en fjärran planet.

I kön till Space Mountain fanns en massa intressanta detaljer, som till exempel en stor kanon som någon ritat för att skjuta människor upp på månen och en inskription "ad luna in flamma glora", to the moon in a blaze of glory. Det verkar vara ett citat från Jule Verne.Småbarnsquiss, fråga 3

När du, efter den jobbiga bussresan till flygplatsen, kaoset vid incheckning
och säkerhetskontroll, gråtet och skriket och barnargumentationen kring vad
som ska köpas för de sista euromynten och den långa
spring-efter-minstingen-väntetiden vid gaten, så äntligen boardat flyget och
kaptenen börjat taxa ut planet till startbanan, vad är då det troligast
scenariet för den trötta trebarnsfamiljen?

1. Minstingen bestämmer sig för att lägga en rejäl laddning stinkbomb i
blöjan.

2. Mellantjejen får en akut gråtattack för att bara fått krama Nalle Puh
men inte Mimmi och Kalle.

3. Storebror deklarerar att han inom fyra minuter kommer kissa i byxan om
han inte får gå på toaletten.

4. All of the above

...