2012-01-29

En hård fråga om mjukost

Nu blev jag lite osäker här när jag skulle belära mina barn med allmänbildning under godnattsagan. Jag har försökt googla men hittar inte något svar. Kan någon hjälpa mig så jag kan gå upp och väcka barnen och säga hur det är.

Det är en fråga om vad som är hönan och vad som är ägget. Fast med ost. Fast ost. Och mjuk ost.

Vad kommer egentligen först. Är osten mjuk när man tillverkar den och sen kastar man ner en handfull räkor och häller smeten i räkosttuber. Och om man vill ha den hård ost så fibblar man lite till med någon industriell process och vips så är det hårdost?

Eller är det tvärt om. Osten är hård från början. Så tar man och hackar upp till exempel en stackars Grevé och så fibblar man lite till med någon industriell process och vips så är det mjukost, där man kastar ner en handfull räkor och så häller man smeten i räkosttuber.

Och vem kom på det där med en näve räkor? Barnen pillar ju alltid bort dom ändå och så får jag sitta där och äta torra räkbitar.

6 kommentarer:

Snokis sa...

Jag kan komma på en hel del frågor om flänsost, fast du bloggar ju under eget namn så jag håller inne med dom.

Per A sa...

Vem är denna så kallade "Snokis" som kommer in här och skriver snuskiga kommentarer på min seriösa och torra blogg?

Kattis sa...

Jag tror på teori två. Hård ost blir mjuk och sedan räkost. Torrt svar. Som torra utplockade räkor. Men väck inte barnen. Jag kan ha fel.

Per A sa...

Barnen har rätt att veta. Jag går upp där nu...

QueenSara sa...

Eller så hör processerna inte ihop med varandra överhuvudtaget? Kanske. Kanske produceras mjukost mjuk från början, hårdost hård från början? Bara en tanke. Men det lär vara lite mer lean än att köra dubbla processer.

Malla sa...

Mjukost är mjuk hela tiden. Man kan göra egen mjukost men jag har inget recept. Googla och kasta sedan ner en näve räkor så barnen har ngt att roa sig med.