2012-03-04

Dock ingen babydocka vid dockning med docka

I en småbarnsfamilj får man försöka passa på att få lite närhet de få tillfällen som ges, till exempel när övriga sitter koncentrerade framför en trevlig familjefilm eller Bullibumpa.

Det är i förekommande fall viktigt att hitta en undanskymd plats i huset där risken för upptäckt är minimal. Det är nämligen relativt svårt att på ett rationellt sätt förklara aktiviteten för övriga familjemedlemmar.

Efter den senaste incidenten tog jag de båda turturduvorna avsides, skällde på dem för deras slarv som fick oss att hitta dom där med utfläkt hår och rumpan i vädret. Jag fick dem till att lova att hitta ett bättre ställe och tillfälle så de slipper hamna i denna position igen med familjen samlad runt om.

Jag tvingades så  klart också så pedagogiskt som möjligt förklara för barnen det där med att dockor ibland vill ligga och pussas och kramas och docka med varandra. Jag berättade också att vi nu med största sannorlikhet får en dockbebis i julklapp.


4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag är mycket spänd på hur den bebisen kommer att se ut ;-))

Per A sa...

haha. Jag tänkte mig köpa en på toys R us

Snokis sa...

Det känns lite konvensionellt att killen är överst (för det är väl han som har blått på sig?). Du får nog visa ungarna att det finns andra positioner också.

Per A sa...

Ja man bör dockumentera alla olika varianter