2012-04-30

Fans jävla bajskorvständkuber

Läser med stor empati om Tings fans jävla bajskorvsmiddag.

I fredags kom jag stressad och totalt utmattad hem från jobbet. Svärfar och svärmor var på besök. Dom hade hjälpt frun med något praktiskt som hennes man ju är totalt värdelös på.

Bygga staket-> Ring svärfar.
Glappande lampa-> Ring svärfar.
Skruv lös -> Ring svärfar.

Men min Webergrill den kan jag, och där är jag experten.

Svärfar och svärmor hade kört en lång omväg till oss för att köpa en kvarts gris. Lite dyrare, lite högre kvalitet. Saftig. Fin färg. Lagom mycket insprängt fett.

På köksbordet låg sju för premiärtillfället särskilt utvalda karréer.

Jag drog av mig kostymen och joggade ut till grillen. Tog fram briketter och sådana här fans jävla bajskorvständkuber som så klart just idag under övervakning av "jag-kan-allt-i-hela-världen-men-min-svärson-kan-ju-inget"-svärfar inte ville brinna. Han gav mig några handfasta tips om att han brukar rulla lite tidningspapper runt bajskorvständkuberna men jag hävdade sanningsenligt att jag under mina cirka tjugo år som grillmästare alltid gjort på samma sätt och inte ämnade ändra på mitt tillvägagångssätt.

Detta ville jag just då göra med tändkuberna i prioriterad ordning:

1. Trycka upp dom någonstans på svärfar
2. Kasta upp dom i luften och skjuta dom sönder och samman med hagelbössa
3. Sätta fjutt på dom

Till sist fick jag i alla fall något så när fyr och lade på de alldeles underbara köttbitarna, allt medan svärfar frågade om det var gamla briketter eller om dom var lite fuktiga då det inte tagit sig särskilt väl. Jag förklarade att den uppbevaringsmetod jag använt för dessa briketter som inköpts förra veckan var av det slaget att de varit förskonade från såväl fukt som torra äldre släktingar.

Jag slängde på Weberlocket för att låta köttbitarna i lugn och ro utvecklas till grillkonst.

Efter de väl anpassade fem minuterna gick jag ut för att vända och kunde då så klart konstatera att svärfar haft rätt att det var dålig fjutt i brasan. Köttet var halvrått på undersidan. Jag gjorde som sig bör, lät locket vara av för att få in lite mer luft och gick iväg ett kortare ärende till bloggstatistiken som även den var en besvikelse.

Väl tillbaks si så där två minuter senare hade samtliga fans jävla bajskorvskarreskivor förvandlats till totalsvart kol.

Jag har nu kommit fram till följande löften som gäller från och med idag:

a) Jag ska fan från och med nu alltid göra exakt som min svärfar säger och totalt undlåta mig från smarta anmärkningar och ironiska kommentarer till hans försök att hjälpa sin svärson
b) Jag ska slänga på briketter och tändkuber på min Weber och sedan forsla hela skiten till närmaste soptipp.
c) Jag kommer i framtiden endast grilla korv, och endast korv med ett kilopris som understiger trettionio kronor, korv som jag köper flera förpackningar av så jag alltid har två försök att få till det.


7 kommentarer:

Elle sa...

Vad härligt du skriver! Jag måste följa din blogg nu.
Ha en skön valborg!

Singelmamman sa...

Grilla ska man och kvinna få göra i fred, utan dålig karma från messerschmittar.

Sus sa...

www.onlinepizza.se

Jag kommer aldrig att förstå hysterin över mat.
Sällskapet är det viktigaste.

Och vinet.

Eva in Athens, Greece sa...

Haha, jag tror jag dör! Skrattar så tårarna rinner...
Ha en fin grillfri 1:a Maj imorgon.
☼☼☼

Ting sa...

Hahaha, din stackare!
Mina bajskorvsrullar blev bra till slut.
:)

Izabelle sa...

Hahahaha, oj vad kul, eller jag menar träligt för dig ;) Tror jag lägger den här sidan på favoriter!

Anonym sa...

Hahahaha....
Jag känner att jag måste lära dig grillandets ädla konster. Punkt ett. Man grillar alltid med ved.
A L L T I D med ved.
Punkt två. Man tänder på alltid med näver. Helst från björk.
A L L T I D.
Punkt tre. Man lämnar aldrig grillen mitt i grillningen.
A L D R I G.
Förlåt, jag kunde inte låta bli. Jag är värre än svärfar. Erkänner. ;)