2012-04-28

Orgasm i en flaska rödvin

Trekant?


Jag har tänkt vidare på det där varför kvinnors sexhjälpmedel ses mer positivt än mäns. Jag har hittat en möjlig förklaring, och då måste vi börja så att säga i klimax, nämligen i orgasmen.

Låt oss se orgasmen som en flaska vin. Vi vill gärna dela den med någon vi verkligen tycker om, men den kan också öppnas för att avnjutas när vi är ensamma hemma.

Den kvinnliga orgasmen är som en flaska fransk årgångsvin hemma hos en elegant dam. Hon har förberett sig hela dagen, varit och shoppat, gjort manikyr. Tagit en kopp kaffe på Vetekatten. Väl hemkommen tänder hon några stearinljus, sätter på favoritmusiken och öppnar flaskan och smuttar behagligt på den. Hon känner sig totalt avslappnad, och minns en episod från sin ungdom där en av hennes många uppvaktare gav henne en bukett rosor speciellt utvalda för henne.  Det franska årgångsvinet är en perfekt avslutning på en underbar dag fylld av njutning. Hon somnar med ett leende på läpparna.

Den manliga orgasmen är som en flaska vin från systembolaget billigare sortiment, hemma hos en lätt alkoliserad lastbilschaufför. Han har arbetat hela dagen, och har hela färden tänkt på hur gott det ska bli att få sätta sig i favoritfotöljen och hälla upp ett par glas. Väl hemma orkar han inte duscha, utan tar med sig flaskan från köket, sätter sig ner, korkar upp och dricker tvångsmässigt några klunkar från flaskan. Han tittar på flaskan och känner hur han slappnar av, och minns en episod från sin ungdom när han hade varit i Tyskland och köpt hem arton flaskor rödtjut tillsammans med en väninna. Några minuter senare när han druckit de sista dropparna känner han sig illa till mods. Han känner sig ensam, hans läkare har sagt att han borde dricka mindre, och han vet att han kommer sitta där imorgon igen och korka upp en ny flaska billigt vin.

Det kvinnliga vinet intaget i ensamhet är lustfyllt och en del av en större upplevelse. Det manliga vinet är tvångsmässigt, ångestfyllt och centrerat kring objektet; vinflaskan.

Det är därför korkskruven (sexhjälpmedlet) för kvinnor är positivt laddat, medan korkskruven för män är något smutsigt...

7 kommentarer:

Per-Anders sa...

Intressant analys. Särskilt med tanke på att vi män alltid beskylts för att glorifiera våra kön och nervärdera kvinnornas diton ("Den duktige killen har verkligen stake medan loosern bara är en fi-ta"). Dags alltså att vi återupprättar det manliga könet!

per a sa...

Ja det är dags för en förändring, men jag vill nog helst rubricera det att det är dags att återupprätta statusen/anseendet på den manliga orgasmen.

Angående synen på könen känner jag personligen inte igen den. Jag har alltid glorifierat det kvinnliga, och velat uppgradera mitt eget...

Shamrock sa...

Haha, mitt i prick igen. Men tror du inte att lastbilschaffören hellre tar några flaskor öl?

per a sa...

jo håller med att lastbilschaufføren nog dricker øl. Jag skyller dock på hans lættare alkoholism som gjort att han hittat ett vin som ger mer promille før pengarna

Singelmamman sa...

Lysande beskrivning.

Fru Venus sa...

Klockrent! :-)

Anne med e sa...

Jamen sant ju. :D