2012-05-28

Jag kan skriva ut detta inlägg, fallera

I julas bestämde Eva att utföra den av mor och farföräldrar sedan länge efterlängtade uppgiften att skriva ut foto till diverse ramar. Mor och farföräldrarna har sedan snart två år velat komplettera sin samling av bilder på barnbarn.

Jag köpte in färgpatroner och bytte de flesta så det var full sprut i kistan. Efter två tre kort sade printerskrället upp sig.

Igår fick jag äntligen tid och lust på samma gång och läste in mig på vad blinkningarna betyder som den döda printern utstöter med error-gul färg.

Färgpatronvagn ej korrekt insatt eller defekt lät felet ungefär. Jag tog ut den och torkade lite och låtsades inför de samlade barnen att jag förstod vad jag sysslade med. Drog ut sladdar och tryckte in mejsel på några ställen och berättade att jag nu utförde en resetmanöver. Fibblade tillbaks allt på plats men konstaterade att det lyste gult likafullt.

Så idag åkte jag ner till Mediamarkt med färgpatronvagnen, en liten plastdims, och frågade vad det skulle gå lös på att få en ny:

-Du får ta kontakt till tillverkaren, vi handlar inte med sånt, blev svaret.

Låt mig gissa att en såndan där plastdims går lös på 300 spänn. Chansen att detta löser problemet är 50%, och om det inte blir löst skulle jag så bända loss något annat och köpa den också. Vi skulle vara framme i vinterdagjämning, och troligen till en kostnad på några tusen.

Jag bestämde mig för att köpa en ny printer och slänga den gamla. Jag hatar att det ska behöva vara så. Det är så emot mina principer. Men alltså. Våra föräldrar hinner ju dö ut innan dom får sina väggar kompletterade. 900:- för en printer som kan allt. Skriver ut sketabra bilder. Man kan proppa in kameror direkt i printern. Man kan scanna och spela musik på den. Man kan allt!

Sorry alla miljökämpar där ute...

...

2 kommentarer:

Maria sa...

Du är förlåten!

Per A sa...

Jag oroade mig rätt länge där. Jag antar att du talar för "alla" läsare...