2012-08-21

En papperslapp i närhetenDom tog upp denna osannorlika "nyhet" på radion i morse. Jag blev nyfiken och ringde upp min gamla kompis Jönsson i Alvesta för att höra om han visste mer. Han berättade att "journlisten" hade fått det hela om bakfoten. Enlig Jönsson var händelseförloppet ett annat och  det borde stått följande i "artikeln":

Hus brann i Nässjö
Nässjö
Ett hus som låg på marken brann i centrala Nässjö på fredagskvällen. Någon hade antänt huset och lämnat det på marken. Det brinnande huset hittades och släcktes av en person som bodde på en papperslapp i närheten.

Detta lät ju faktiskt lite mer troligt än originalartikeln, men nu vet jag inte vad jag ska tro på för i kvällsupplagan av Kvällsposten påstod dom att de hade intervjuat brandchefen i närheten och då hade nya uppgifter framkommit. Så här stod det i aftontidningen:


Person brann i Närheten
Närheten
En person som låg i ett hus brann i centrala Närheten på fredagskvällen. Någon hade antänt personen och lämnat den i huset. Den brinnande personen hittades och släcktes av en papperslapp som bodde på marken i Nässjö.

...

1 kommentar:

Fru Venus sa...

:-)) Och så ska man tro på allt som står i tidningen!?