2012-03-28

Målbild: Tre till fyra gånger så populär...

Jag önskar ibland att jag var lite mer populär ute i verkliga världen. Men det finns det liksom inte riktigt tid för. På grund av att jag arbetar alltid har jag lite svårt att anskaffa nya bekanta och behålla mitt nuvarande sociala nätverk. Och detta får väl anses vara själva grundstommen till att bli mer populär.

Jag har därför kommit fram till att jag istället kan ta genvägen att bli mer populär här på bloggen. Som ett delmål har jag tänkt mig att jag inom några månader för att lyckas borde få in typ två till tre gånger så många läsare. Då hade jag känt mig dubbelt eller trippelt populär mot vad jag känner mig idag.

Ett sätt att lyckas skulle så klart kunna vara att jag skrev vettiga inlägg med stort allmänintresse, men nu förhåller det sig som jag skrev tidigare att jag inte riktigt har tid att skriva insiktsfulla allmängiltiga inlägg. Och så har jag heller inte riktigt talang till det.

Så istället tänkte jag att det borde finnas någon sorts genväg till bloggpopularitet. Kan ni inte ge mig några insiktsfulla tips hur jag utan talang och tid på kort tid kan få denna två-tredubbling?
 

5 kommentarer:

Singelmamman sa...

Ledsen. Jag kan kommentera, kanske inte så vettigt och av allmänintresse hela tiden, men jag har inget svar på frågan.
Tja, det var väl allt.

Per A sa...

Jag gillar dina kommentarer. Du skulle gärna få kommentera flera gånger på samma inlägg under olika namn.

Kattis sa...

Jag är sååå dålig på att kommentera, förlåt Per, men jag sitter på jobbet och då är det sån process att skriva kommentarer.
Idag gör jag undantag.

Mitt tips är att starta en bloggfejd med någon.
Försökte du inte det för några år sedan?

Fast du är ju alldeles för rar för att klara av att fullfölja något sådant. (Bra där!)

Kanske bättre att skriva sånger till kända bloggare och publicera på bloggen?
DET är du superbra på ju!

Kramis från
Kattis

Grabben i bloggen bredvid sa...

Frågan är väl varför, och vilket på vilka grunder du vill bli populär (eller få flera besökare)? Vill man bara få träffar så är det en sak. T ex bloggar med "arga lappar" är populära, men man vet ju knappast vilka personerna bakom är. Vill man bli populär som person så är det väl bara vad man skriver om som styr.

I mitt fall skriver jag om saker som händer mig, på ett sätt som jag tycker passar mig. Om jag blir populär så blir jag det för det som är jag. Jag skulle inte vilja bli populär för att framhäva något som jag inte står bakom.


Summa summarium: Blogga och kommentera utifrån dina åsikter och erfarenheter (som jag gör nu). Kolla på statistik och kommentarer vad läsarna gillar och styr skrivandet efter det. Det behöver nog inte vara långa inlägg, men personliga.

Lycka till!

Per A sa...

Kattis: Haha. Jag lyckades rätt bra med Hanna Fridén när jag skojade med hennes kamp för rätten att inte behöva raka benen. Det var ju egentligen inte meningen. Jag skrev bara en ordvits på hennes blogg. Någonting att "om man inte rakar benen riskerar man att åka rakade vägen ner i Gilettehelvetet". Väldigt dålig ordvits, men det gjorde henne helt rundtossig... hon bad mig dra åt helvete...

Du behöver inte kommentera. Jag vet ju att du gillar mig. Och sen är du en av få nu levande svenskar som lyssnat på mitt skrammel utan att dö ut. Du är min hjälte.

Grabben. Tack för insikter.