2012-06-08

Kaffemannens försenade ankomst

När vi var i Australien 2006-2007 blev vi överraskade över Australiensarnas inbjudande kultur. Vart vi kom bjöd totalt okända människor oss hem till sig och till sin släkt och vänner. -Jaha, ni ska till Melbourne, då  måste ni åka förbi våra kusiner. Ni kan få bo där om ni vill.

Jag minns att jag tänkte att så där vill jag också vara. Men sen kommer man hem och blir den inbundna och osociala svensken igen.

Förra veckan fick vi mail från våra goda vänner i Australien. De berättade att deras vän Adam skulle till Europa. Han äger ett kaffeföretag och ska försöka börja exportera till den europeiska marknaden.

Både frun och jag reagerade på samma sätt. Vi bör givetvis erbjuda honom att bo här när han är i Skandinavien.

Jag skrev till honom och erbjöd honom husrum och han tackade ja. Vi bestämde att han skulle ringa när han landade idag fredag, så skulle jag komma och hämta honom på flygplatsen. Sen ska vi hänga hela helgen. Kolla fotboll, sightseeing i Köpenhamn. mm.

Jag skyndade mig hem för att få igång grillen, göra pastasallad och duka bord. Jag hade givetvis tagit fram det godaste köttet från frysen. Eva slängde ihop en paj.

19.15 fick jag SMS från honom att han först fastnat i Bangkok och sedan igen i Frankfurt. Han skulle inte anlända Kastrup förrän sent ikväll. Han ringer imorgon bitti så jag kan hämta honom då.

Är det någon som är intresserad att komma över och äta upp några kilo kött, en tredjedels pastasallad, en halv paj (jag åt liite för mycket) och dricka några burkar öl?


3 kommentarer:

Mammahäxan sa...

Såå synd att jag inte bor i Skåne. Fast min bror bor i Klagshamn, utanför Malmö. Han kan behöva lite mat och öl...

per a sa...

Hän sidan gärdet ju.

Singelmamman sa...

Nä men nästa helg ska jag till Malmö, kan du spara någon öl till mig om jag kommer och hälsar på då?