2012-06-05

Obandad känsla

Inatt började minsta dottern plötsligt gallskrika. Hon hade troligen drömt något läskigt. Jag var först på plats och försökte trösta men utan särskilt mycket framgång. Så kom frun och klappade och nynnade och schyschade och dottern lugnade ner sig och sade:

-Bott Pappa... Mamma...

Alltså fattar ni? Översatt till mer nyanserad svenska betyder det hon sa

-Stick iväg ditt tradiga skrälle för jag bryr mig bara om min mamma och det är bara hon som kan trösta mig. Dig har jag inget till övers för, du är en värdelös gammal kuf. Stick...

Det gör ont när hon säger så. Ja visst, det är kanske vanligt, och det finns kanske någon naturlig barnpedagogisk förklaring, men det gör ont när hon väljer bort mig, när hon inte känner samma trygghet i mig som i sin mor. Jag känner mig misslyckad och bortvald. Denna förbaskade navelsträng till mamman som aldrig tycks ryckas ut, fast att jag vagt minns att jag försökte klippa av den efter födseln.

Det är liksom mamma, son, dotter och dotter som en enhet. Och sen jag som en jävla blindtarm. Bra att ha om det blir fullt med skit men i det flesta fall bara i vägen.

6 kommentarer:

Maria sa...

När man är sjuk är det något speciellt med mamma. Jag är vuxen men vänder mig fortfarande till mamma när jag är sjuk. Inte till pappa.
Jag är övertygad om att det finns andra situationer - om inte nu så i framtiden - då din dotter kommer att vända sig till dig i första hand.

Och du - jag har börjat beta av dina tips!

Maria sa...

Nu var jag ju tvungen att kolla in var din dator tror att jag kommer ifrån. Dels för att jag inte kände igen Ringvägen och dels för att jag vet vad andra datorer tror.
Din dator är inget undantag - den har lika fel som alla andra. Jag kommer inte från Vinslöv.....jag bor i en annan håla!!

Per A sa...

Aha. Men nu vet du i alla fall att du är kopplat till en server som står i Vinslöv.

Singelmamman sa...

Själv blev jag intensivt bortvald av min son under hans tre första levnadsår. Han hade dessutom helt snöat in på Disneys Den lilla sjöjungfrun, och tilltalade sin pappa med "Ers majestät" i tid och otid. Det egot hans pappa fick... Det egot var inte roligt.

Per A sa...

Nu kommer jag drömma om att bli tilltalad Ers majestät.och om att ha ett ego

Fru Venus sa...

Måste flina åt Singelmamman, men mamma blir säkert bortvald vild andra tillfällen som du kanske inte märker? Egentligen blir du ju inte bortvald, utan kommer som en god tvåa vid enstaka tillfällen :-) Kvällskram