2012-06-02

Rör inte mina strån, för de rör inte dig

Källa: Ospecificerad öppning


Jag är så trött på det behåringsäckel som brett ut sig likt en ryamatta över västvärlden.

Idag finns det folk som svimmar av förskräckelse om det sticker ut en liten tuss här och där, och man riskerar att hamna som förstanyhet i rikstäckande TV om man undlåtit att ansa sig vid fel tillfälle.

Nu får det vara slut. Jag har startat en protestaktion på nätet som jag kallar:


Rör inte mina strån, för de rör inte dig 

Jag uppmanar nu alla håriga vänner att gå med.

Jag har länge känt mig kränkt och förbannad över utvecklingen och efter den fruktansvärt mansföraktande incidenten hos frisören bestämde jag mig för att agera.

Där satt jag nöjd och glad när plötsligt den unga kvinnliga frisörtjejen utan förvarning riktade saxen mot mina ögonbryn ansade och klippte urskiljningslöst. Min chock var så total. Jag kände mig totalt blottad och naken. Jag var så generad att jag för ett tag blev stum och innan jag fick ord i munnen hade hon hunnit snaggat håret i öronen och varit inne och vänt i båda näsborrarna.

När jag lugnat mig något och fått talets gåva tillbaka berättade jag hur kränkt jag kände mig och förklarade mina ögonbryn-öron-och näshårtussars symboliska värde i kampen mot det hårförvridna samhälle vi lever i.

Jag såg både förakt och äckel i ögonen på den unga kvinnan medan hon samlade upp det som gick att rädda från golvet.

Nu har jag, vart jag än går, med mig påsen med hår i innerfickan och den ger mig styrka när jag debatterar med alla hårmotståndare som hårnaket går omkring fritt i vårt samhälle.

Och ibland tar jag upp påsen, smeker över den och minns hur fri och oberoende jag kände mig med naturliga håriga kroppsöppningar och tackar gudarna att hon inte hann tvinga upp min rumpa i vädret och barbera där innan jag stoppade hennes kränkande behandling...

...

5 kommentarer:

Maria sa...

Jag har en kompis som bildat en FB-grupp som heter "Orakad sommaren 2012" Jag tänker inte gå med men du kanske kan ta min plats??

Tack för himla bra bloggtips - de ska användas!
Ha en härlig lördagskväll :-D

Per A sa...

Jag tar absolut din plats!

Sus sa...

Benen och armhålor ska rakas på mig i sommar. Fast det gör jag året om..

Fru Venus sa...

Mannen vill bli hedersmedlem i din klubb.

Per A sa...

Sus: Det är upp till var och en tycker jag, hur stor del av gräsmattan man drar över med klipparen. Att klippa gräset på vintern tycker jag verkar spill av tid.

Fru Venus: Han är härmed hedersmedlem