2012-09-28

Violälskande man söker likasinnad

Jag är en violsmaksälskande man som söker likasinnade för trevliga möten där vi kan byta våra erfarenheter, berätta våra favoritviolrelaterade historier och bara slappna av tillsammans med vårt gemensamma violintresse.

Jag har genom åren gång på gång förvånats över alla andras oförstående sneda leende när jag berättat om violsmakens fantastiska fräschör. Jag har bedrövat gått igenom stormarknadernas godissortiment utan att att hitta annat än dom hårda svårtuggade tablettaskstabletterna med violsmak. Jag har tvingats konstatera att jag måste ta resan ända till Italien för att hitta högkvalitativ violglass. Och jag har i alla affärer misslyckats finna violessens till egen tillverkning av violglass och violsnaps.

Strax innan semestern berättade jag för en kollega om mitt intresse för viol och för första gången någonsin fick jag starkt medhåll när jag beskrev minna smaklökars kärlek till viol.

Kollegan och jag tog sedan semester, under vilken kollegans fru levererade en dotter. När han denna vecka kom tillbaka till arbetet hade han med en överraskning. Han hade besökt en essensbutik och inköpt en flaska välvioldoftande violessens.

Vilken suverän kollega!

Tyvärr måste han de närmaste 10 åren fokusera på småbarnslivet och kan inte medverka på mina violprovarkvällar.

Så nu står min förhoppning till dig. Vill du viola med mig?

6 kommentarer:

Madeleine sa...

Violglass! Finns och smakar fantastiskt!!! Tror det var på lilla glassfabriken vid Davidhall...

per a sa...

Madeleine, du e en engel. En violengel...

Sus sa...

Vår båt heter Viola..

Per A sa...

Ett namn som gör dig självskriven i min violklubb

Malla sa...

ah, jag trodde du syftade på violin. FInns det ens ngt som heter så? fiol. viol.
jag ÄLSKAR violkarra!

Mammahäxan sa...

Svar nej. Och detta för att jag en gång i barndomen blev grymt besviken. Min styvmor (som jag vid bättre minnen kallar bonusmor) skulle köpa godis till mig vid ett biobesök. Åh, godis. Jag såg framför mig en påse med blandade godsaker eller choklad. Näpp. Det bidde en tablettask. Med violpastiller..