2012-02-14

Uppsägning av gratisprenumeration

Nu gör jag det. Jag har funderat på detta i många år, men det har ändå blivit att jag nyfiket tittat in dag efter dag. Och jag blir dag efter dag lika besviken.

Det är lite som när man bestämmer sig för att sluta äta kakor, men lika fullt står man där i skafferiet och tar en kaka redan nästa dag. Och sen mår man dåligt för kakan smakade bara precis så tråkigt som den brukar och man mår dåligt för att man har misslyckats med en god föresats.

Och det är lite som när man bestämmer träff med en gammal kompis man förr brukade skvallra om alla klasskompisar med. Så möts man och kommer på att man inte har någonting att tala om för allt man idag kan skvallra om är gammalt och tomt och innehållslöst. Så sitter man där som ett fån och vill inte vara där och önskar bara att man hade detta möte ogjort.

Så nu gör jag det!

Jag tar bort Aftonbladet.se från mina favoriter på alla mina datorer och telefoner och andra attiraljer där man kan spara favoriter.

Ja, jag har tänkt på detta länge. Men varje dag trycker jag på favoriten och kommer in till en gammal, helt tom och innehållslös sajt. Jag får inte ut någonting av nyhetsvärde på Aftonbladet. Det är bara en lågkvalitativ blandning av framprovocerade bråk mellan kändisar, elakartade vinklingar, sensationsjounalistik på bekostnad av människors integritet, teasers för betaltjänsten plus, låtsasnyheter som bygger på innehållet från Aftonbladets Internet-TV-kanal och promotion av TV-serier och annat man skriver om som vore de nyheter av allmänintresse. Får dom månne betalt för denna tjänsten av TV-kanalerna?

Den senaste tiden har jag blivit extra provocerad av att de ständigt återanvänder gamla skitnyheter och lägger upp dem igen. Troligen gör de så med skitnyheter som fått många klickar. Allt för läsaren typ. Men från och med nu är jag inte en läsare mer. Jag säger upp mig. Jag slutar. Jag vågar vägra Aftonbladet...

Häng med du också och våga vägra Aftonbladet. Gå du också med i Facebookgruppen "Vi som slutat läsa Aftonbladet.se"

Så farväl Aftonbladet! Farväl och tack för ingenting. Absolut ingenting


6 kommentarer:

Sus sa...

Fast...jag måste ju ha söndagsbilagan.
Vad ska jag annars läsa när jag gör tvåan?

Per A sa...

Eftersom jag endast agiterar mot nättidningen kan du lugnt fortsätta bilägga med bilagan i hand

Kitty sa...

Jag har verkligen funderat på det, men jag är rädd för att det är inpräntat i muskelminnet att skriva in aftonbladet.se i adressfältet när jag inte har något att göra... Hm.

Har smygläst din blogg ett tag, men så springer man runt och är så där underligt internetblyg och vill inte riktigt kommentera om man inte har något vettigt att säga - men to da häck with it.

Per A sa...

Tack för kommentar Kitty. Jag är glad för alla smygläsare, men ännu gladare för er som kommenterar...

Sus sa...

Jippi! För jag KAN inte göra tvåan utan den.

Har du läst krönikan i den...den längst bak. Hon är så jävla dålig på att skriva att jag rodnar varje gång jag läser den.

Jag minns inte vad hon heter... Josefin?

Per A sa...

Nej jag har inte läst den. Här nere i söder skiter vi med Kvällsposten i hand