2012-03-24

Ännu en lektion i barnuppsoffan

Det är viktigt att som förälder tidig i barnens uppfostran ha en stringent, fast och långsiktig strategi för läggning av barnen. De blir trygga och lugna av att kväll efter kväll få samma rutin och somnar betydligt fortare, till gagn såväl för förälder (som får lite mer ensam-föräldertid för vuxenaktiviteter, lågmälda kärleksfulla samtal och avslappning på tu man hand), som för barnet som efter hand lär sig att slappna av genom rutinens uttröttande effekt.

Några väljer den så kallade 2 minutersmetoden där man låter barnet lära sig somna själv, avbrutet av att en förälder kommer in och få barnet att inse att tryggheten finns alldeles i närheten. Andra väljer dutt-metoden där en förälder sitter vid barnets säng och duttar rumpan tills barnet somnat.

Vi har med minstingen valt att testa en hel ny metod vi läste om i en Barnuppfostransbok. Den kallas för "Låt-ungen-krypa-omkring-i-soffan-tills-den-tröttnar-metoden. Den funkade den också...
5 kommentarer:

Singelmamman sa...

Håller med. Den sistnämda metoden är bäst. Funkar på mig med kan jag säga.

Fru Venus sa...

:-)) Jag körde variant nr 1 utan !gå in och visa sig" då de somnade direkt. Havsluft vet du ;-)

Kattis sa...

Tror din metod är en väldigt vanligt förekommande metod hos barnfamiljer.
Ta patent på'n!

Mammahäxan sa...

Er metod låter som en bra metod. Den kommer att funka livet igenom.

Per A sa...

Det blir bara lite stökigt när man har tre ungar och en fru som kryper omkring i soffan medan man försöker jobba eller läsa en god bok ;-)