2012-05-04

Ett förslag som revolutionerar bilindustrin och toalettbesök

Jag är en stor förespråkare för effektivitet, standardisering och förenkling, och jag har därför funderat en hel del på hur man skulle kunna avskaffa högerstyrda bilar.

Jag sitter just nu och skriver på ett brev till bilindustrin i hela världen (utanför Storbritannien och dess gamla kolonier) där jag föreslår ett tvåpunktsprogram. Standardiseringen i bilindustrin skulle innebära besparingar på miljardbelopp som istället kunde investeras i utveckling av miljöbilar och, enligt mina preliminära beräkningar, ge en förskjutning på mellan hundra och hundrafemtio år på domedagen där miljöförstöringen ger en total kollaps av vår miljö. En bonus är att vi som önskar det skulle få det lite trevligare när vi bajsar, vilket jag återkommer till i punkt två.

Låt mig då beskriva mitt tvåpunktsprogram som innehåller just två punkter:

Punkt 1: Högerultimatum
Bilindustrin i hela världen ger Storbritannien och dess gamla kolonier ett ultimatum. "Gå över till högertrafik annars slutar vi leverera bilar". Engelsmännen får alltså välja mellan att flytta över trafiken eller att i fortsättningen köra runt i sina gamla MG cabriolet. Och gissa hur kul det är i ett land där det regnar tvåhundra dagar om året. 

Punkt 2: Post högerpost
En något svårare nöt att knäcka är hur vi gör med alla postutdelningen när vi endast har vänsterstyrda bilar.
Min första ide var att vi tillåter alla postbilar köra på vänster sida, men det skulle innebära att vi utsätter postverkets medarbetare för en kraftigt ökad olycksrisk. En i killgänget jag träffar en gång om året för en riktig brakfest är postman och jag skulle nog inte vara populär på denna tillställning om han nästa år kommer på kryckor eller, i värsta fall, inte kommer alls.

Så istället har jag kommit på en mycket kreativ ide med många positiva sidoeffekter. Vi monterar alla våra postlådor i mitten på alla villavägar så att postmannen i lugn och ro kan slänga ut vänsterhanden och leverera posten. Det innebär också att vi får en naturlig uppdelning av alla vägbanor och därmed undviker upp mot tjugofem procent av de småolyckor som idag sker på villavägarna. Och snacka om att detta både minskar kostnaderna i sjukvården och befrämjar grannsämjan.

När man nu ändå gräver i vägen kan man passa på att göra en snillrikt rörsystem som skickar posten under vägbanan och in i var mans hem. Vi blir nog tvugna att låta den enskilde husägaren bekosta i alla fall den del av rörsystemet som är på dennes tomt. Detta får då ske på frivillig basis så att de som önskar det hämtar sin post på gatan medan de som vill betala kan få fram posten till valfri plats i huset.

Själv kommer jag, och säkert många andra, att välja att skapa en leveranspunkt precis bredvid toalettstolen så att jag i lugn och ro kan sitta och gå igenom dagens brevskörd. Effektivitet och förenkling i ett och en stor förhöjning av bajsupplevelsen...

 Vad säger ni, vore inte detta totalt revolutionerande?

3 kommentarer:

Kattis sa...

Helt post-modernt alltså!

Grabben i bloggen bredvid sa...

Postutdelningen är en bit kaka.
Sätt en fas 3 på passagerarstolen som trycker in brev för glatta livet medans the postman kör den gula bilen. Två flugor på en smäll!

Anonym sa...

Helt genialiska funderingar… Jag förmodar att du aldrig kört en högerstyrd bil, vare sig i vänster- eller högertrafik – eftersom du verkar vara en sådan där politiskt korrekt Miljö-Nisse torde du väl varken ha körkort eller bil, för den delen. Då går det ju bra att tala om för oss andra hur allt bör vara ordnat. Av beteendevetenskapliga och därmed trafiksäkerhetsmässiga skäl borde faktiskt resten av världen gå över till vänstertrafik och inte tvärtom.
Mvh Vänstertrafikentusiast