2012-08-09

Moet & HandbollDet har kommit till min kännedom att Sverige vann över Danmark i handboll och att detta skedde för kort tid sedan i de olympiska lekarna i London.

Sist jag intresserade mig för handboll, det var samma år som dom där flygplanen flög in i World Trade Center i New York. Det vet jag för på min dåvarande danska arbetsplats hade vi stora TV-skärmar på väggarna där CNN körde hela dagarna. Och all verksamhet stannade upp hela den dagen där vi alla stod helt chockerade framför skärmarna.

Var det 2002?

Under det året jag arbetade där var det något mästerskap i handboll och Sverige hade haft en storhetstid med nuvarande tränaren som spelare tillsammans med ett antal andra till åren komna hjältar.

När Sverige skulle möta Danmark var mina kollegor väldigt självsäkra på det danska rätt unga laget. Jag var å min sida lika självsäker på det stabila svenska laget. Till sist tröttnade jag på allt tjat och sade att om Danmark mot all förmodan vann matchen så skulle jag bjuda hela kontoret på champagne.

Det var dumt. Det blev dyrt. Det här var en arbetsplats där man var vana vid gott, dyrt vin, så jag fick köpa 5-6 flaskor Moet & Chandon.

Där kallnade mitt intresse för handboll. 

...

1 kommentar:

Singelmamman sa...

Attentatet mot World Trade Center var väl 2001 har jag för mig.

(skulle ju kunna googla för att vara på den säkra sidan. Säger dock som tonåringarna. Orka.)