2012-08-12

Tröst till er som inte trivs på jobbet

Här kommer en liten tröst till de flesta av er som hatar era jobb.

-Det finns alltid någon som har ett ännu pissigare arbete! 

Det gäller så klart inte er som idag jobbar som skithuspapper. Det vore intressant om ni skriver en kommentar här på bloggen och berättar hur ni ser på ert jobb, vilka fördelar och nackdelar (eller bakdelar) ni ser mer jobbet, vilka framtidsplaner och karriärvägar ni tänker er och hur ni står ut med lukten...


 
..

7 kommentarer:

Anna Malmborg sa...

Jag jobbar som chef på Östgöta Correspondenten i Linköping. Sitter med i redaktionsledningen och ansvarar för den lokala tv-kanalen 24Corren som sänder lokala tv-nyheter dygnet runt.

Att jobba runt omkring journalister kräver att man har huvudet på skaft. När som helst kan det komma frågor som kräver genomtänkta svar. I synnerhet till mig som jobbar i ledningsfunktion.

Mitt mål är att tillsammans med personalen behålla ställningen som den största nyhetsförmedlaren i vår region.

Personligen försöker jag bli en tydligare chef. Förbättrar strukturen i mitt administrativa arbete och vill vara lyhörd och se alla varje dag.

Mitt drömjobb är att få jobba med utvecklingsfrågor och projekt inom media. Men det anser jag att jag har. Så jag är rätt nöjd faktiskt. ;)

Chrissan sa...

Jag har ju bytt arbetsplats ganska ofta. För att slippa lukten.
Har nyligen bytt fr Kommunen till Staten och hoppas slippa den där lukten på länge, länge. Det tar på krafterna att byta jobb.
Och att vara chef likaså. Därav är jag en "vanlig arbetsförmedlare" och inte längre enhetschef.

Mammahäxan sa...

Jaja. Och man ska äta upp maten för tänkpåbarneniafrika.

Jag har ett helt ok jobb. Ett jobb jag drömde om för typ 10 år sedan att ha. Nu är jag väldigt less.

Jag vet att jag har det bra. Ändå vill jag vidare. Men det är väl så människan har utvecklats..

Sus sa...

Lärare/resurspedagog som ska plugga till spec.lärare nu på distans under 3 år.

Jag har ett av världens viktigaste och mest underskattade jobb. Usel lön.

Men kanske det roligaste!

Jag är ingen karriärmänniska direkt. Jag brinner för att få ungarna att växa. I sig själv.
Om de sedan lär sig ngt är det en bonus.

Det som luktar illa på mitt jobb är folk som inte har en sund människosyn. De borde verkligen vara skitpapper istället.

Per A sa...

Anna: Ja du jobbar ju i en bransch som utvecklats extremt mycket och i en ny kanal för tidningsbranschen. Låter mycket spännande. Nästa gång jag ska välja karriär får det bli media eller något annan skapande bransch...

Chrissan: Jag tycker också det är rätt tufft att byta jobb, framför allt arbetsgivare. Men det är också spännande. Jag har gått in och ur chefspositioner under åren. Jag tror jag har det bäst när jag har personalansvar.

Mammahäxan: Jag har det mesta av min karriär velat vidare. Men just nu vill jag bara lyckas bra i mitt nuvarande och tänker inte alls på nästa steg.

Sus: Jag har alltid tyckt det är så himla orättvist att alla ni som har viktiga jobb med människor inte får ordentligt betalt för det...

Jess sa...

Tur att jag trivs med mitt jobb då! :)

Singelmamman sa...

Jag är delad. Jag är i grunden nöjd med de arbetsuppgifter jag har och framförallt med mina arbetskamrater. Men jag känner att min kapacitet inte kommer till sin rätt, jag har jobbat för länge på samma arbetsplats.