2012-11-15

När storfis-karlen talar om hur stora fis-kar han fått

Jag tyckte att räksalladen smakade lite annorlunda och kollade därför innehållsförteckningen.Se där, förklaringen var ganska enkel. Dom har gjort surimi på fis-kött. Man blir ju helt bedrövad över vad dom hittar på för att dryga ut dom dyrare ingredienserna.

Nyfiken som jag är kollade jag upp om det finns andra företag som drygar ut sina varor med fis-kött och till min förvåning finns det till och med recept som rekommenderar fis-kött. Saltat fis-kött.


För att vara helt säker på vad fis-kött egentligen är kollade jag på wikipedia, men konstigt nog finns inte ordet med. Jag kanske borde uppdatera wiki. Definitionen bör väl vara:

Fiskött substantiv -et
"Den substans som skapas när någon fiser och råkar trycka till lite väl hårt"

Avsaknaden på wiki betyder väl att det är ett relativt nytt ord. Men ett väldigt bra ord. Bli därför inte förvånade om ordet i framtiden dyker upp i våra tidningar:

Spår av Kolerabakterier funna i Liljeholmsbadet
Vid förra veckans provtagning av vattenkvaliteten i Liljeholmsbadet fann man spår av kolerabakterier. Den troliga smittkällan är fis-kött från ungdomar som badat med kalsonger under badbyxorna...

Chili ökar föroreningarna
Att Chili är starkt visste vi redan. Men att chili är med till att öka föroreningarna av vår natur är nytt. Undersökningar på möss har påvisat att intag av chili ökar utsöndringen av fis-kött med mer än trettio procent....

Lokalbladet besöker husläkare Kent Kantarell
...För denne erfarne läkare räcker det med en okulärbesiktning för att konstatera att patienten lider av förslappning av ringmuskeln; -Jag noterade direkt att mängden fis-kött i underbyxan var abnormal och efter en turris podex-undersökning av rektum fastslog jag korrektheten i mitt spontana antagande om fis-kötts-relaterad ringmuskelförslappning...

...

3 kommentarer:

Madeleine sa...

Hahaha! Fler än jag som har enkel humor! Jag skrattar så tårarna rinner!!

Per A sa...

Tack

Titti sa...

Jag borde inte tycka att det är roligt med fiskött i räksalladen. Men det gör jag. Samtidigt som jag blir äcklad. Men ändå... fiskött. I räksalladen. Djävla snåljåpar.