2012-07-30

Om popcorn

Jag äter popcorn. Vem kom på det? Och varför gör man det? Det finns typ ingen riktigt god mening att äta popcorn.

I en av ledarskapsböckerna jag läst gjorde man en test i USA på en biograf att dela ut äckliga popcorn i behållare av olika storlekar till biopubliken. Det visade sig att de som fått störst behållare med äckliga popcorn åt typ 50% mer äckliga popcorn än dom som fått små behållare med äckliga popcorn. Detta kan säga något om hur korkade vi människor är. Men varför man gjorde denna test att ge äckliga popcorn i olika storlekar till biopubliken fattar jag inte helt ändå. Jag borde kanske läsa om den där boken igen.

Popcorn är lite som nyårsfirande. Det är roligt när det smäller, men sen inser man att man har framför sig ännu ett år av trist tuggande.

Min mamma gav mig en gång en bok om kolhydratmetoden. Ja alltså om att man kan banta genom att inte äta kolhydratet. Vad hette han nu  igen som skrivit den? Han livnärde sig på sånt sen. Inte kolhydrater alltså, utan att skriva om bantning.  I boken stod det att jordnötter var bättre än popcorn.

Och jag håller nog med. Dom smäller i alla fall inte lika mycket om man stoppar dom i micron...
...

6 kommentarer:

Realisten sa...

Jag tycker faktiskt att du är elak som skriver om popcorn och jordnötter när jag går på diet.

Realisten sa...

Fast jag skulle också gärna vilja veta varför man tvingade folk att äta äckliga popcorn. Jag vill också veta på vilket sätt de var äckliga. Och vem som avgjorde att de var äckliga. Det kan tänkas att jag undrar något mer, men just nu kommer jag inte på något.

Per A sa...

Jag kommer rota fram den där mannag mint boken för att kolla fakta lite bättre. Det fanns en mening med att göra testen. Som jag minns det var popcornen härskna. Alltså man hade låtit dom stå ett tag så smöret blev litta äckigt.

Mammahäxan sa...

Jag gillar popcorn. Mest för att jag och mina barn ääälskar chips. Men chips är vääldigt onyttigt. Så det kan man inte äta hur ofta som helst. Så då blir det popcorn ibland. Och vi får i oss salt och kolhydrater och ändå känner jag mig nyttig. Barnen ger ju faen i vad som är nyttigt eller ej. Men de lyder mig. Än så länge.

Maggan sa...

Popcorn e gott

Ting sa...

Kroppen behöver kolhydrater.